L’arribada de la primavera també ha vingut acompanyada del canvi d’horari i amb aquest els dies ja comencen a tenir més llum al vespre. Una condició que fa que les nits ja siguin més agradables per observar el cel nocturn a l’aire lliure.
D’una banda, aquest abril encara podràs anar veient els planetes alineats desfilant, tot i que els trobarem en diferents moments de la nit. Venus es veurà com un punt brillant al matí abans de l'alba, assolint la màxima brillantor el 22, i no serà tan visible fins d'aquí a un any i mig. Mart serà visible durant la primera part de la nit tot el mes i formarà un triangle amb Càstor i Pòl·lux el 10. Júpiter seguirà brillant a la primera part de la nit, a la constel·lació de Taure. Urà es veurà amb telescopi o prismàtics prop de les Plèiades, i es pondrà a les primeres hores de la nit. Mercuri serà visible just abans de l'alba a la fi del mes, quan assolirà la màxima elongació. Saturn no es podrà observar fins al maig.
A banda de l’alineació de planetes, entre el 17 i el 27 d’abril es podrà gaudir de la pluja d’estels dels coneguts Lírids. Perquè ho tinguis en compte, quan més es podran observar serà durant la nit del 22 al 24, quan es podran veure entre 15 i 20 meteors cada hora, tot i que alguns anys s'han arribat a registrar fins a un centenar d’estels fugaços.
Aquest any serà un moment especialment interessant per observar-les, en particular durant la matinada, ja que la Lluna està en un procés avançant cap a la seva fase amb menys brillantor. Això facilita la bona observació dels estels, tot i que també són imprescindibles altres factors com ara que el cel estigui fosc i nítid, allunyar-se de les grans ciutats i àrees metropolitanes.
Sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, qualsevol punt de la superfície que no estigui gaire il·luminat i des d’on es pugui observar la foscor del cel serà una bona zona per poder observar la pluja de Lírides.
En aquest cas, no fa falta cap mesura de protecció especial, ja que és un fenomen que no fa mal a la vista. Per veure-la, cal mirar en direcció nord-est, entre les constel·lacions Draco i Hercules, on es troba el conjunt celeste anomenat Lira, d’on prové el nom de la pluja en qüestió.