Diu la llegenda que un cavaller va vèncer un drac i, de la seva sang, en va brotar una rosa. Però... i si et diem que aquest Sant Jordi pots passejar pels carrers on va començar tot? T’ho expliquem!
Des del 1987 els carrers de Montblanc (Tarragona) s’omplen de vida per recrear una gran festa medieval els dies 20, 23 d’abril i del 25 d’abril al 4 de maig. Aquest poble català es transforma per donar lloc a la 38a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi.
La nit més fosca està a punt de despertar…
Vols formar part d’aquest espectacle únic? Ara és el moment! Inscripcions obertes tot el mes de febrer.
🔗 Omple el formulari i suma’t a la llegenda! https://t.co/pyQNdfuQLi pic.twitter.com/E79hQfmFgt — Setmana Medieval de Sant Jordi (@setmanamedieval) February 3, 2025
La tradició catalana situa Montblanc com el poble on es va originar la famosa llegenda de Sant Jordi i el drac, una història que els habitants de la vila recorden, i per això celebren cada primavera. El poble representa un gran espectacle a l’aire lliure de música, foc i projeccions a la muralla, entre altres activitats. De fet, la que més destaca és la representació de la Llegenda de Sant Jordi, l’acte emblemàtic d’aquesta Setmana Medieval.
La representació comença al matí amb una animada comitiva que desfila pels carrers de Montblanc, culminant en el mateix indret on, segons les cròniques medievals, Sant Jordi hauria vençut el drac. Més enllà de ser una simple posada en escena, aquesta recreació es converteix en una gran festa popular. Els montblanquins es posen en la pell dels personatges de la llegenda, incloent-hi no només Sant Jordi i la princesa, sinó també figures com bufons que animen l’ambient.
Un dels moments més emblemàtics de l’obra és l’entrega de la rosa, un gest simbòlic que recorda el desenllaç de la història: després d’abatre la bèstia, Sant Jordi ofereix una rosa a la princesa, simbolitzant l’amor i la victòria.