Logotip de Adolescents.cat

Els secrets del rodatge d’’Adolescence’: Netflix resol tots els dubtes dels espectadors

per Redacció, el 24 de març de 2025 a les 21:00

Amb només quatre episodis, Adolescence, s’ha convertit en una de les sèries més vistes, aconseguint 24,3 milions de visualitzacions en només quatre dies. No només parlem de dades d’audiència, i és que segurament has vist que tothom en parla. Per què? Doncs segurament és per la trama, però també per la seva edició.


La sèrie s’ha creat mitjançant el pla seqüència, és a dir, un estil de càmera continua, sense cap tall i que crea una sensació que et fa sentir completament dins la història. Si ja has vist la minisèrie, potser t’hauràs preguntat com s’han fet algunes d’aquestes escenes. Doncs no ets l’únic/a, i per això, Netflix ha volgut respondre tots aquests dubtes.

El primer que fa la plataforma és respondre la pregunta més llegida: “P: Segur que no van rodar cada episodi en una sola presa, oi? Per descomptat que sí. Si no es veuen les unions, és perquè no n'hi ha. Cada episodi es va rodar realment en temps real en una sola presa contínua, sense trucs". Per aconseguir aquesta perfecció, el principal truc és gravar cada episodi fins a 10 vegades: "Inicialment estava previst rodar cada episodi 10 vegades (una vegada al matí i una altra a la tarda durant cinc dies), però en realitat es van haver de tallar alguns intents i tornar a començar, de manera que alguns episodis van tenir més de 10 preses”.
De vegades, era necessari que diversos membres de l’equip es quedessin dins del pla; en aquests casos, se'ls vestia amb vestits perquè es poguessin integrar en el capítol com a extres en el pla".

Una de les escenes per les quals més pregunten els espectadors és el final de l’episodi 2. Netflix va explicar que "el director de fotografia porta la càmera i segueix una alumna fins al semàfor amb un pla ampli mentre ella camina". Immediatament, dos membres de l’equip creuen la carretera i acoblen la càmera, sense canviar-la, a un dron, cosa que permet aquesta escena zenital fins a l’escena de l’assassinat. "Baixa un operador de càmera i un equip de grips que agafen suaument la càmera i fan la transició a un primer pla de Stephen Graham. Fàcil", matisen.

Pel que fa a la famosa furgoneta, Netflix resol el dubte explicant que durant el rodatge "hi havia dues furgonetes. La primera és la que es veu al principi de l’episodi, quan l’Eddie intenta treure la pintada. Quan tornen a entrar a la casa, l’equip canvia les furgonetes per una amb un equip de càmera a la part davantera. Quan tornen a sortir de la casa i entren a la furgoneta, el pla es manté sobre ells, ja que la càmera està fixada a la plataforma de la part davantera".

@netflix how the drone shot from ep 2 of #Adolescence ♬ original sound - Netflix
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: