Aquest cap de setmana arriba carregat de novetats cinematogràfiques que faran les delícies dels amants del setè art. Des de produccions internacionals amb grans estrelles fins a pel·lícules independents que sorprenen per la seva originalitat, la cartellera ofereix opcions per a tots els gustos.
Protagonitzada per Anthony Mackie i dirigida per Julius Onah, ‘Capitán América: Brave New World’ és el primer film de Sam Wilson com a Capità Amèrica en substitució de Steve Rogers. La pel·lícula arriba després de ‘Vengadores: Endgame’ i de la sèrie ‘Falcon y el Soldado de Invierno’. Al film, després de reunir-se amb el recentment elegit president dels Estats Units, Thaddeus Ross (Harrison Ford), en Sam es troba enmig d’un incident internacional. Així, haurà de descobrir el motiu que s’amaga darrere d’un pervers complot global abans que el seu veritable artífex faci enfadar al món sencer.
Deu anys després de la darrera pel·lícula de la saga, Renée Zellweger es torna a posar en la pell del seu paper més conegut a ‘Bridget Jones: Loca por él’, dirigida per Michael Morris. La protagonista gaudeix d’una feina que l’omple de satisfacció professional i compta amb una petita família. Un cop assumida la pèrdua del pare, Jones comença a sortir amb un jove amb qui es porta vint anys de diferència. La disparitat en les seves etapes de la vida i les seves expectatives la portaran a plantejar-se la complexitat d’equilibrar la seva vida professional i personal, però també la seva identitat.
Pablo Gil signa el seu primer llargmetratge, de coproducció catalana, que proposa un viatge que simula el que va fer el col·lectiu Cantacronache el 1961 per gravar i internacionalitzar cançons populars de resistència al franquisme. Gil recupera aquesta música clandestina i la fa dialogar amb veus del present en un exercici de reconstrucció de la memòria oral. En una entrevista a l'ACN, remarcava la importància d'haver recuperat "un patrimoni sonor i fotogràfic" desaparegut fins al moment i celebrava que ara tingui una segona vida en el que descrivia com "un diàleg" entre generacions i territoris.
Tres germanes viuen amb el seu pare en un poble de muntanya a Vermiglio durant la Segona Guerra Mundial. Quan apareix un soldat, en Pietro, la més gran de les germanes, la Lucia, es casa amb ell i abandona la llar, deixant enrere una relació complicada entre la resta de les joves. Un temps després, quan Pietro mor, la Lucia decideix emprendre un viatge per descobrir què li va passar al seu home. El film dirigit per la italiana Maura Delpero va ser finalista als Oscar com a millor pel·lícula internacional.
L’Alfonso és un nen d’11 anys amb una gran imaginació que s’enfronta a monstres invisibles per protegir el seu poble. El seu únic amic, en Pancho, viu al costat de casa seva, però no poden revelar a ningú que són amics, perquè les dues famílies estan enfadades entre elles. Quan una tempesta misteriosa s’aproxima, l’Alfonso reuneix al seu amic Pancho i la seva amiga Victòria - de qui està enamorat – per capturar el responsable de la tempesta. Gonzalo Gutiérrez és el director d’aquest film d’animació.
L’Elisabeth (Renate Reinsve) arriba a l’escola després que l’hagin trucat per assistir a una reunió de pares i mestres. El seu fill està acusat d’alguna cosa, però no és clar exactament de què. Aviat, el director, la infermera i un altre grup de pares també se sumen a la reunió que, ràpidament, es descontrola. El film s’estrenarà en alguns cinemes amb subtítols en català i és dirigit per Halfdan Ullmann Tøndel, net de Liv Ullman i Ingmar Bergman. La seva estrena va ser a la Secció Un certain regard del Festival de Canes, on va rebre la Camera d'Or i està en la shortlist dels Oscar per competir per la millor pel·lícula internacional.
S’estrena en català el film d’animació ‘Mary Supexef’, d’Enzo D’Alo. La Mary és una nena d’11 anys amb una gran passió per la cuina que somia en convertir-se en una gran xef. La seva àvia - amb qui manté una relació molt especial – l'anima a fer-ho, però també hi ha altres persones que no paren de posar-li pedres al camí. Per poder fer realitat el seu somni, la protagonista comença un viatge que la porta a traspassar les barreres del temps de la mà de quatre generacions de dones.
Dirigit per Santos Blanco, el documental explora el poder transformador de la música com un llenguatge universal, capaç de trencar les barreres de la raó i tocar les fibres més ocultes de l’ànima. La producció, doncs, segueix un home que deixa enrere les màscares i s’enfronta a l’essència més pura per descobrir que darrere de la música hi ha molts significats diferents.
El popular univers de Shingeki no Kyojin arriba aquest dijous al cinema amb una pel·lícula dirigida per Yuichiro Hayashi que uneix els dos últims episodis de la sèrie original. La història de ‘Shingeki no Kyojin: The Last Attack’ es remunta anys enrere, quan els darrers supervivents de la humanitat es van veure obligats a refugiar-se darrere de les muralles d’una ciutat fortificada per escapar dels titans, els quals només poden afrontar els membres de la Legió d’Exploradors.
Arriba 'La vida breve’ a Movistar Plus+ el 13 de febrer. És una sèrie d’època carregada d'humor i irreverència que recrea els esdeveniments que van tenir lloc durant el regnat de Luis I, fill de Felip V, el qual va estar al tron 229 dies l’any 1724. La producció segueix doncs la vida de Luis, que ha de lidiar amb una esposa rebel, un pare que ha perdut la raó i una madrastra conspiradora.
D’altra banda, el 15 de febrer s’estrena el documental ‘Sesiones con el más allá’ i el 18 de febrer arriba a la plataforma ‘50 años de ‘Tiburón’, que fa un tribut a l’aniversari de la pel·lícula de Steven Spielberg.
El 17 de febrer arriba a Max la tercera entrega de la sèrie ‘The white lotus’. En aquesta nova temporada, la sàtira social es desenvolupa en un exclusiu ressort tailandès i segueix tot allò que fan diversos dels seus visitants i treballadors durant una setmana. Leslie Bibb, Carrie Coon, Walton Goggins, Patrick Schwarzenegger, Sarah Catherine Hook o Lalisa Manobal, formen part del repartiment.
Uns dies abans, el 14 de febrer, arriba el documental ‘Una maternidad diferente’, així com la segona temporada de ‘Casados con el mal’, aquest darrer centrat en històries reals que exploren les males intencions que hi ha darrere d’alguns casaments.