El Sindicat de Llogateres fa una crida a la mobilització perquè la mobilització convocada dissabte sigui històrica. En plena crisi per l'accés a un habitatge i amb els lloguers disparats, l’organització creu que Barcelona acollirà dissabte la manifestació “més massiva” que s’ha fet mai pel dret a l’habitatge del segle XXI.
Dissabte es preveu una assistència multitudinària amb columnes que sortiran des d’una cinquantena de pobles i ciutats. Moltes d’elles aniran a Barcelona en les sis grans columnes ferroviàries de la R1, la R2, la R2 Sud, la R3 i la R4 en les dues direccions. També sortiran autobusos de municipis com Reus, Tarragona i Lleida, que confluiran a Barcelona.
La marxa començarà a les 17 h a plaça Universitat i recorrerà Gran Via, Calàbria i Consell de Cent fins a arribar a plaça dels Països Catalans. Durant la marxa, el Sindicat de Llogateres farà una aturada a la Casa Orsola, edifici convertit en “un símbol de resistència contra l’especulació immobiliària”. La manifestació acabarà amb dos parlaments a la plaça dels Països Catalans, el primer serà d’un militant del moviment per l’habitatge de València, i la intervenció de tancament serà a càrrec del Congrés d’Habitatge de Catalunya, espai que agrupa tot el moviment per l’habitatge.
@adolescents_cat Ja hauràs vist que els lloguers estan pels aires… 😮💨 El 23 de novembre manifestació a Barcelona #habitatge #lloguer #catalunya #barcelona #girona #lleida #tarragona #manifestacio @feerraann ♬ sonido original - ADOLESCENTS
L’organització denuncia que els preus dels lloguers s’han duplicat en l’última dècada, “empobrint sistemàticament” les famílies treballadores i creu que cal apostar per contractes indefinits per “posar fi al xantatge i la inseguretat” al final de cada contracte.
Des del sindicat asseguren que si no s’accepten les demandes aniran a una vaga de lloguers i incorporar diverses estratègies sindicals per deixar de pagar. Tot i això, no donen detalls de com ni quan es podria desenvolupar la vaga. Segons afirmen, es podrà explorar “de moltes maneres”, des de vagues de lloguers amb prioritats concretes, un bloc de pisos, una immobiliària o vagues “generalitzades”.