En l’era digital, el concepte de la infidelitat ha canviat molt, i les xarxes socials han contribuït a fer més difusa la línia entre una relació d’amistat i una de romanticisme. Plataformes com WhatsApp, Instagram, Twitter o TikTok han fet que molts usuaris es qüestionin si un simple “like” o un missatge privat poden considerar-se infidelitat.
Imagina’t que un noi està parlant amb la seva ‘crush’ a l’escola, però sense cap mena d’intenció amorosa…i de sobte, arriba el drama. La seva parella descobreix que a les dues del matí li va donar ‘like’ a una publicació de fa dos anys! Qui revisa fotos tan antigues? Ja és massa tard, el ‘like’ ha encès totes les alarmes, i ara caldran explicacions.
Aquest fenomen ha portat al sorgiment de la coneguda “infidelitat emocional”, que és quan una persona es connecta emocionalment amb algú que no és la seva parella, sense arribar a tenir cap contacte físic. Això pot passar en converses privades a les xarxes, en missatges de text o fins i tot mitjançant interaccions aparentment innocents com “likes” o comentaris que poden resultar massa freqüents o massa intensos. Aquestes accions poden ser interpretades per l'altra persona com un indici d’atracció o d’interès romàntic.
Per tant, és fàcil que es confonguin o fins i tot que desenvolupin sentiments forts cap a persones amb les quals només han intercanviat missatges. Això pot causar tensions o malentesos dins de les seves relacions.