En els últims anys, anar a teràpia de parella ja no és només cosa de persones grans o de parelles amb molts anys de convivència. Cada cop més joves, incloent-hi adolescents i joves adults, estan buscant ajuda professional per treballar en les seves relacions. Aquesta tendència pot sorprendre alguns, però realment reflecteix un canvi en la manera com les generacions més joves gestionen la salut mental i emocional: prioritzar el benestar i la comunicació.
La pressió de les xarxes socials, les expectatives elevades i la manca d'experiència poden portar problemes que es poden treballar amb una mirada externa i professional. La teràpia ofereix un espai segur per parlar de sentiments, inseguretats o conflictes que no sempre són fàcils de compartir. De fet, una de les parelles més famosa a les xarxes socials ha confessat recentment que va a teràpia de parelles. Parlem de Maria Pombo i Pablo Castellano, que ho han explicat a la nova temporada del seu documental.
@primevideoes es que son mi pareja favorita 😍💕 #mariapombo #pablocastellano #pombo #quever #primevideo ♬ sonido original - PrimeVideoES
Potser et preguntes si la teràpia de parella és per a tu i la teva relació. No hi ha una resposta única, però alguns senyals que poden indicar que us pot ajudar inclouen:
La teràpia de parella sol consistir en sessions amb un professional de la salut mental (com un psicòleg o terapeuta) que ajuda la parella a expressar-se i entendre's millor. Les sessions poden incloure exercicis de comunicació, tècniques per gestionar el conflicte i pautes per millorar la convivència i la comprensió mútua. A més, el terapeuta també pot ajudar cada membre de la parella a entendre com les seves pròpies experiències, pors i patrons emocionals poden estar afectant la relació.
Diversos estudis indiquen que la teràpia de parella pot ser molt efectiva per a aquelles parelles que estan disposades a treballar i fer canvis. No sempre serà fàcil, però si els dos membres s’hi impliquen, és probable que les millores es notin. En general, pot ajudar a crear una base més forta de comunicació i respecte que beneficia tant la relació com el benestar individual de cadascú.