Logotip de Adolescents.cat

La influencer Cèlia Espanya, víctima d’una agressió sexual al bus: com reaccionar en aquests casos?

per Adolescents.cat, el 24 d'octubre de 2024 a les 12:30

La catalana Cèlia Espanya ha compartit aquest dimecres a les xarxes socials l’agressió sexual que ha patit mentre viatjava en un autobús a Barcelona.

Segons ha explicat la influencer, un home ha aprofitat que el bus anava ple de gent dreta per tocar-li el cul, i quan ella s’ha girat pensant que l’acció havia estat involuntària, l’home ha tornat a agredir-la, tocant-li aquest cop les parts íntimes.


“Estic superenfadada. Tinc ganes de plorar i desitjaria que això no hagués passat mai. Això ens passa a les dones constantment”, ha indicat.

“Ha sigut fastigós, però vull explicar-ho per denunciar-ho”, ha continuat explicant la influencer. La jove ha explicat que es va quedar parada i no va saber exactament com reaccionar: “M’ha entrat molta ràbia i he pensat “Baixo de l’autobús”. Però després he pensat “Si home, arribaré tard on vaig perquè aquest senyor ha decidit tocar-me el cony””, ha reflexionat la influencer.


La influencer ha explicat que, tot i que hauria d’haver reaccionat en aquell moment, no s’ha atrevit i tampoc no va avisar a ningú, ni el conductor: “estava molt malhumorat i no parava de fer sonar el clàxon”. És per això que la influencer va decidir situar-se al final de l’autobús i no dir res. Tot i això, la creadora de contingut assegura que l’home la seguia amb la mirada tota l’estona i en cap moment semblava avergonyit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cèlia (@celiaespanya)

Com es pot reaccionar en aquests casos?

Si estàs presenciant comportaments inadequats com aquests, siguin comentaris o accions, és molt important intervenir i donar suport a les víctimes. Pots actuar per distreure a l’assetjador de la víctima, buscar ajuda d’altres persones, documentar l’escena de manera segura i fins i tot trucar a la policia i donar assistència a la víctima.

En el cas que siguis la víctima, cal saber que és completament quedar-se parada i no saber què fer. És important seguir el teu instint i si sents que no has d’actuar en aquell moment, no ho facis i demana ajuda. En cas d’actuar, et donem alguns consells com ara, prioritza sempre la teva seguretat i demana ajuda de persones que estiguin a prop en el moment dels fets.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: