Logotip de Adolescents.cat

Ja està disponible el primer model d’examen de la selectivitat 2025

per Adolescents.cat, el 16 d'octubre de 2024 a les 12:30

Sembla que les manifestacions d’aquest divendres a tot Catalunya han tingut efecte i la promesa de la conselleria de Recerca i Universitats de fer públics els models de les PAU es va materialitzant.

Aquesta setmana el Departament de Recerca i Universitats ha publicat el primer model d’examen de la selectivitat del 2025, el de Llengua i Cultura Llatines. Aquest primer model consta de quatre exercicis: un de traducció, un de morfosintaxi i etimologia, un de cultura llatina i el seu llegat, i un d’exposició d’un tema d’aquesta matèria.


Aquesta prova ja aplica el model únic d’examen, per tant, cal respondre els quatre exercicis que es plantegen. Tot i això, dins del tercer exercici, l’estudiant sí que té l’opció de triar entre dues propostes.

Com ja es va avançar sobre la correcció, queda clar que es penalitzarà la falta de correcció gramatical i ortogràfica, i que es valorarà la coherència, la cohesió i l’adequació del text.


Què passa amb la resta de matèries? Doncs el Departament ja va avisar divendres passar que els models d’examen s’anirien publicant de manera progressiva al portal Canal Universitats i que a finals d’octubre estarien disponibles un model per cadascuna de les 35 matèries de les PAU.

Els estudiants es van manifestar divendres passat davant l’angoixa que suposava haver començat el curs sense tenir encara els models de la nova selectivitat i, per tant, no poder preparar-los adequadament. I és que aquest any la selectivitat aplica un nou formal amb l’objectiu de fer un canvi complet de cara el 2028. Entre els canvis més destacats hi ha:

  • Un model únic d’examen per a cada assignatura.

  • Menys preguntes tipus test i més de redacció, expressió i comprensió.

  • Més importància a les faltes d’ortografia, que podran arribar a restar fins a dos punts.

  • Es podran fer fins a quatre assignatures en la fase optativa.

  • Hi haurà l’opció de fer servir calculadores o diccionaris.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: