Logotip de Adolescents.cat

Només calen 35 minuts per ser addicte a TikTok: les pràctiques tòxiques de l’app

per Adolescents.cat, el 15 d'octubre de 2024 a les 19:00

Uns documents que han sortit a la llum recentment deixen al descobert que TikTok és conscient del mal que fa als seus usuaris, especialment als adolescents i no atura les seves pràctiques tòxiques. Totes aquestes dades havien estat censurades durant per un acord de confidencialitat, però la ràdio pública de Kentucky, ha aconseguit llegir-ne les parts censurades.

La notícia no és realment sorprenent perquè ja se sabia, però la investigació revela dades preocupants. Per exemple diu que una persona només necessita 35 minuts per convertir-se en un addicte a TikTok. Segons els documents, TikTok sap exactament el nombre de vídeos que el seu potent algoritme ha de mostrar a un usuari per formar un hàbit: 260 vídeos. A partir de llavors, l’algoritme s’adapta de tal manera als teus gustos de l’usuari que genera una addicció difícil de trencat.


A més, també s’ha destapat que la plataforma no censurava vídeos en directe de menors de 15 anys que es despullaven a canvi de “regals”. Una qüestió que posa en el focus de la polèmica el fet que l’app està plena de menors d’edat sense ningú que els controli de cap manera. 

Fins a 14 fiscals generals de diferents estats nord-americans acusen la plataforma d’estar dissenyada expressament per fer addictes els joves que l’utilitzen i d’amagar a l’opinió pública els riscos que comporta utilitzar-la. De fet, l’estudi diu que, a través de missatges interns, alguns alts càrrecs reconeixien el poder de l’algoritme: menors enganxats a l’app que no els deixa dormir, menjar, sortir de l’habitació o generar problemes de salut mental.


De fet, pel que fa a l’algoritme, l’estudi diu que la gent “atractiva” té premi a TikTok, però els que no són considerats “guapos” són apartats de l’exposició “aleatòria” de la xarxa social. Els vídeos en què la gent fa servir filtres per modificar la cara “segons els cànons de bellesa social”, suposen una recompensa a l’hora de donar-te visibilitat a la plataforma.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: