Logotip de Adolescents.cat

Nova ajuda del lloguer per a joves: què és i com demanar-la

per Adolescents.cat, el 15 d'octubre de 2024 a les 12:30

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts la transferència de 200 milions d’euros a les comunitats autònomes pel conegut com a Bo de Lloguer Jove. Es tracta d’una ajuda per a menors de 35 anys per intentar ajudar alguns joves a assumir les despeses del lloguer. 

Es calcula que amb aquestes ajudes es podran beneficiar uns 66.000 joves. Tot i això, són moltes les organitzacions les que han criticat l’ajuda i consideren que no acaba de solucionar el problema de l’habitatge si no van acompanyades d’altres mesures.


Altres anys ja s’ha aplicat aquesta mesura i ara s’ha dotat de 200 milions més i s’ha obert una nova convocatòria. En aquest article t’expliquem tots els detalls per poder demanar-la.

Qui pot demanar l’ajuda al lloguer?

Segons s’indica en la web del ministeri, els requisits són els següents:


  • Tenir entre 18 i 35 anys.

  • Acreditar rendes de treball.

  • Que els teus ingressos anuals siguin inferiors a tres cops el PREM, és a dir, inferiors a 1.800 euros.

  • El lloguer de l’habitatge haurà de ser igual o inferior a 600 euros mensuals. En el cas del lloguer d’habitació haurà de ser igual o inferior a 300 euros mensuals. Aquestes quantitats podran ser de fins a 900 i 450 euros mensuals respectivament si així s’estableix en la convocatòria d’ajudes corresponent de manera que s’adapti als preus del lloguer de la zona.

En què consisteix l’ajuda?

En el cas de complir tots els requisits, les persones beneficiades rebran 250 euros mensuals durant dos anys, la qual cosa suposa un total de 6.000 euros. A més, aquesta ajuda és compatible amb el Pla Estatal d'Habitatge.

Com demanar l’ajuda al lloguer?

Com en les anteriors convocatòries, són les comunitats autònomes les que assumeixen la gestió d’aquestes ajudes. Per tant, tots aquells que demanin l’ajuda hauran d’omplir el formulari en les dates indicades per cada CCAA. S’espera que aquestes ajudes es puguin sol·licitar a partir de l’1 de novembre, un cop s’hagi aprovat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: