Logotip de Adolescents.cat

Ja hi ha data per a la nova selectivitat del 2025 a Catalunya: consulta el calendari

per Adolescents.cat, el 8 d'octubre de 2024 a les 12:30

Si aquest 2025 fas la selectivitat a Catalunya has de saber que la convocatòria ordinària serà al juny i al setembre el torn de l’extraordinària. Concretament, les PAU es faran els dies 11, 12 i 13 de juny i el 3, 4 i 5 de setembre.

El curs passat els exàmens es van fer abans, el 4, 5 i 6 de juny. De fet, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) va proposar que les proves es fessin la primera setmana de juny a totes les comunitats, preferiblement del 3 al 5 de juny, però donaven flexibilitat segons els calendaris de finalització del batxillerat.


La notícia sobre el calendari de la selectivitat arriba mentre els alumnes encara estan pendents de conèixer oficialment els models dels nous exàmens de les PAU, en aplicació de la nova normativa estatal.

Precisament, el fet de no tenir encara aquests nous models ha portat el Sindicat d’Estudiants estatal a convocar vaga per aquest divendres, 11 d'octubre. Es convoquen els estudiants d’ESO, Batxillerat i FP d’arreu de l’estat per reclamar que es publiquin “immediatament” els models de les proves. Critiquen que s’està jugant amb la seva salut mental i el seu futur. 


Els centres educatius catalans disposaran dels nous models a partir del 15 d’octubre i els exemples de les diferents assignatures s’aniran publicant al portal web durant l’octubre. Aquesta incertesa, en part, ha portat el Sindicat d’Estudiants a convocar la vaga.
En un comunicat, han apuntat que “els alumnes de segon de batxillerat encara no sabem com seran les proves que determinen el nostre accés a la universitat. Increïble, però cert”.

Com serà la nova selectivitat?

La selectivitat 2025 del juny incorpora nous canvis. La idea és anar canviant el model actual de manera progressiva fins a fer-los menys memorístics i més competencials. De fet, la idea és que el 2028 les PAU siguin completament competencials.

Consulta tots els canvis de la nova selectivitat 2025.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: