Logotip de Adolescents.cat

Tips per trobar un pis de lloguer digne: l’app indispensable per deixar ressenyes

per Adolescents.cat, el 7 d'octubre de 2024 a les 13:00

Trobar un pis de lloguer digne s'ha convertit en un repte especialment difícil per a joves i adolescents que busquen independitzar-se o començar una nova etapa lluny de casa. El mercat immobiliari, especialment en grans ciutats com Barcelona ha experimentat un augment de preus que complica l'accés a l'habitatge. 

La portaveu del Sindicat de Llogateres, Carme Arcarazo, ha donat alguns consells per a joves que busquen pis al programa del Loft d’iCat. El primer que recomana la portaveu és informar-se de les condicions d’habitatge que hi ha a la zona on s’està buscant lloc per viure. “Si jo visc en una zona d’àrea tensionat, és a dir una zona on l’accés a l’habitatge és complicat, haig de buscar l’índex del preu del lloguer per consultar el preu que legalment t’han de cobrar”, explica. A partir d’aquí, la portaveu insisteix que no s’ha d’acceptar de cap manera, una oferta que estigui per sobre del preu que han de cobrar segons aquest índex.


El segon punt que destaca Carme Arcarazo per tenir en compte a l’hora de buscar pis, és la recent norma que s’ha aprovat en què les immobiliàries no et poden cobrar honoraris a l'hora d’entrar en un pis. “Abans era molt normal que quan acceptaves entrar en un pis et diguessin que havies de pagar fiança, un mes extra i un 10% per a la immobiliària. Ara mateix això és il·legal”, indica. Per desgràcia hi ha moltes immobiliàries que encara cobren aquest percentatge o que fins i tot canvien el concepte del cobrament perquè sembli que és legat, però, segons explica la portaveu, cal negar-se a fer-ho.

Si ens trobem buscant pis i estem fent moltes visites, la portaveu del sindicat recomana fer les següents preguntes a la immobiliària: per què han marxat els antics inquilins o qui és la propietat.


Finalment, Arcarazo també recomana que la comunicació amb els propietaris o la immobiliària sigui sempre per escrit, especialment per correu, de manera que pugui ser útil en un futur si hi ha cap problema.

La web imprescindible per llogar un pis

Hi ha moltes webs i plataformes especialitzades per trobar pisos, però recentment ha aparegut una nova web, Reviu.com, on es poden deixar comentaris dels pisos on vivim o on hem viscut. Et permet informar-te de com és viure al pis que t'interessa abans de traslladar-t'hi, i compartir opinions anònimes sobre els llocs on has viscut.

A més, les opinions són anònimes i les dates d'estada són aproximades, així que ningú sabrà qui l'ha enviat. És possible que el propietari la llegeixi. Això és bo, perquè Reviu vol incentivar i reconèixer les bones pràctiques. Però si us preocupa, assegureu-vos de no compartir cap dada que us pugui identificar.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: