Logotip de Adolescents.cat

Les millors fires i festes d’aquesta tardor a Catalunya

per Adolescents.cat, el 4 d'octubre de 2024 a les 12:30

Sembla que les festes majors de Catalunya s’acaben amb l’estiu, però entrada la tardor arriba una altra cita que pots apuntar a la teva agenda per visitar durant els caps de setmana. Arriba el temps de fred i pluja i també les propostes gastronòmiques i culturals amb les fires i mercats. Durant l’octubre i el novembre, Catalunya s’omple de fires i mercats de tardor, on també hi ha lloc per a l’artesania i els productes de quilòmetre zero. 

Catalunya té una llarga tradició artesanal i la tardor és el moment idoni per conèixer algunes fires i mercats, però hem fet una selecció per a tu!


  1. Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra - 12 i 13 d’octubre

Agramunt ja ho té tot a punt per celebrar la 35a edició de la Fira del Torró i la Xocolata. Potser és una mica d’hora pels torrons, però la fira comptarà amb activitats, degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata.

  1. Fira de la Castanya de Viladrau - 26 i 27 d’octubre

Se celebra des del 1995  i s’ha convertit en una fira única situada en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny. És una fira on la gastronomia, l’oci i l’espectacle omplen tots els carrers del poble. Tot això acompanyat d’un paisatge amb la castanya, la tardor i Tots Sants com a protagonistes, on cultura, tradició i activitat comercial es donen la mà.


  1. Fira de la Castanya i Ball de les Bruixes de Viladrau - 26 i 27 d’octubre

Aquest any arriba a la 29ª edició i tindrà lloc l’últim cap de setmana d’octubre. Una cinquantena de parades de productors oferiran els seus productes de proximitat per recuperar el valor de les castanyes i la tardor.
A més, el 31 d’octubre Viladrau commemora un dels seus episodis històrics més tràgics: la Persecució de les Bruixes. Diverses dones de Viladrau es reuneixen en un espectacle al carrer teatralitzat amb música, dansa i foc.

  1. Espantanens i Nit d’Ànimes a Puigcerdà - 31 d’octubre

Cada 31 d’octubre a la nit, el municipi de Puigcerdà (Cerdanya) celebra la Nit d’Ànimes, una festa on els morts visiten els vius, i els coneguts “espantanens” representen aquesta llegenda pels carrers del municipi.

  1. Fires de Sant Narcís a Girona - del 25 d’octubre al 3 de novembre

Les Fires de Sant Narcís, on s’han programat gairebé 200 activitats per celebrar aquesta festa major de Girona. La celebració començarà el 25 d’octubre amb cercaviles de gegants, capgrossos, mulasses, balls de figures festives i el pregó d’inici. Les activitats es tancaran el 3 de novembre amb un concert a la Copa, protagonitzat per Miki Núñez, seguit del tradicional castell de focs.

  1. Fira de les Bruixes a Sant Feliu Sasserra - 1 de novembre

Les parades d’artesans, productes locals i tavernes es poden visitar el divendres 1 de novembre, però la programació d’enguany comença el 27 d’octubre amb altres actes. La fira fa una recreació dels fets històrics terribles que van tenir lloc a les seves contrades per retre homenatge a les dones que van alçar la veu en el sistema patriarcal de l’època. Hi ha moltes activitats i entre les més destacades hi ha la Fes-te Bruixa, un espectacle d’actuacions musicals.

  1. Fira de la Tardor al Montseny - 2 i 3 de novembre

El cap de setmana del 2 i el 3 de novembre tindrà lloc a Arbúcies (Selva) una doble celebració: la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol. Hi ha moltes opcions: es pot visitar la mostra d’oficis artesans, l’espai remeier, tastar castanyes i productes locals, i fins i tot fer un tomb pel museu etnològic. I la gràcia de tot plegat és que totes aquestes activitats es podran fer acompanyades del so dels flabiols.

Aquestes són algunes de les opcions, però n’hi ha moltes més que pots consultar al web de la Direcció General de Comerç. La majoria d’aquests esdeveniments són gratuïts i pots aprofitar per visitar els pobles.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: