Logotip de Adolescents.cat

«Problemàtiques a l'hora del sexe» la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 6 d'octubre de 2024 a les 08:16
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia 19 anys: "Problemàtiques a l'hora del sexe"



Holii, tinc vàries preguntes


La primera és que jo feia més de dos anys que no mantenia relacions sexuals amb un noi i la meva parella abans de mi era verge llavors és com tornar a començar amb tot de nou jaja, el cas és que ho intentem fer a 4 i no sé, no es col·loca bé el penis. Com que són les primeres vegades d'ell igual està nervios i no se li empalma suficient. És que no sé, és una postura que jo practicava amb la meva ex parella i no vaig tenir problemes, però amb la meva parella actual no ho aconseguim. I clar, ja es que fa molt de temps que no tenia sexe amb penetració i no sé què falla, si la meva posició o què passa, he llegit que pot ser perquè el noi la té petita. No sé, el meu novio no la té gegant però quan se li empalma no la té petita jo crec.

Després un altre tema es ell mai m'ha menjat el cony, tipo diu que és algo que no li fa gràcia i a mi em molaria pero no sé, ell diu que no li causa curiositat fer-ho i no ho vol provar. Pero clar jo a ell si que li faig sexe oral... No sé, tampoc el pressionaré a res obviament, pero clar nose, mai m'havia passat.

Per una altra part tampoc es corra el meu novio quan li faig palles i no sé si és perque no ho faig bé o què. Jo amb altres nois que he estat sempre s'han corregut i sento com que no ho faig be, nose que esta pasant, igual es que no m'enrecordo ni de com es fa, hem podeu donar algun tip? se que bueno no cal arribar al orgasme pero a mi m'agradaria que ell arribes i que sentis plaer i nose ni si li estic donant, ell diu que si pero i si hem menteix perque no hem senti malament?

Per ultim, jo m'enrecordo que amb el meu ex sentia moltisim la seva polla dins i amb ell no tant, nose si es perque no se li empalma suficient o perque.
Esque nosaltres tenim molta comunicacio, i a mi la veritat esque ell hem posa molt, pero no hem fa casi mai dits i no vol fer sexe oral, llavors esque nose esque mai m'he trobat amb aquesta situacio i que els dos ara mateix siguem inexperts no ajuda, esque jo crec q no la te petita i que aixo no es el problema per el cual no sento gaire quan fem sexe amb penetracio. Nose que pasa en ningun dels temes

Perdó, sé que és molta informació però espero que em podeu respondre punt per punt perquè estic una mica frustrada i jo sóc bastant activa quan estic amb algú i vull fer-ho bé però sento que no ens estem donant casi plaer mútuament.

Moltes gràcies!



Resposta de la sexòloga del Consultori:



Hola,

Pel que fa al tema de la penetració a quatre potes i el fet que no sentis el seu penis dins teu, podria ser pel que dius tu que el penis no estigui del tot erecte. Quan no està del tot erecte sovint és complicat fer penetració penis-vagina. Això ho sabrà més ell que tu, ja que és el seu penis i pot detectar si està erecte del tot o no.

En quant el tema de què no et fa sexe oral ni dits, has de valorar fins a quin punt per a tu és una cosa imprescindible en el sexe. No és qüestió de què ell se senti obligat a fer coses que no vol fer, però tu sí que li pots compartir tot allò que t'agradaria que et fes o que necessites en el sexe. Si, tot i això, ell no vol, has de valorar fins a quin punt tu gaudeixes del sexe d'aquesta manera i, per tant, decidir si vols continuar compartint sexualment amb ell o no.

Per continuar, si la teva parella no ejacula no és responsabilitat teva. És responsabilitat seva saber què li agrada i què vol i com ho vol per poder explicar-t'ho a tu. I a partir d'aquí si a tu et ve de gust, fer-ho. Cadascú s'ha de preocupar del seu plaer, perquè si no estareu tan pendents de l'altre que cap dels dos acabarà gaudint.

Per tot el que expliques sembla que per a tu el sexe no va com voldries. És important, tal com dius, que us pugueu comunicar totes aquestes preocupacions, necessitats, inseguretats... Amb sinceritat! I sobretot és important confiar en l'altre, perquè si no confies en ell, no serveix de res tenir aquestes converses, ja que el que et dirà poder no t'ho creuràs.

Esperem haver-te ajudat!

Gràcies per la consulta i una abraçada!



Cristina Albó, psicòloga especialitzada en sexualitat


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: