Logotip de Adolescents.cat

Com seran els exàmens de la selectivitat el 2025? Tots els canvis

per Adolescents.cat, el 2 d'octubre de 2024 a les 12:30

La selectivitat 2025 del juny incorpora nous canvis. La idea és anar canviant el model actual de manera progressiva fins a fer-los menys memorístics i més competencials. De fet, la idea és que el 2028 les PAU siguin completament competencials.

Aquesta setmana la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha detallat quines són les novetats que incorporaran els exàmens de la selectivitat del 2025.


  1. Els exàmens hauran d’incorporar un mínim del 20% de preguntes no memorístiques, que s’hauran de respondre obligatòriament. D’aquesta manera, l’alumne haurà de relacionar els seus coneixements i demostrar pensament crític, capacitat de reflexió i maduresa.

  2. A més, caldrà vigilar amb els errors en l’ortografia, ja que poden fer baixar la nota fins a dos punts. Pel que fa a llengües estrangeres els errors lingüístics restaran fins a un punt.


  3. L’altra novetat és el model únic dels exàmens. És a dir, per cada matèria hi haurà una sola opció d’examen, perquè els alumnes no podran descartar temari. Tot i això, cada examen tindrà diferents apartats i cadascun d’ells oferirà la possibilitat d’escollir entre diverses preguntes.

  4. Una altra de les novetats és que no hi haurà lectures obligatòries comunes a les proves de català i castellà. Els alumnes ja no s’hauran de llegir uns llibres concrets, sinó que cada centre triarà els seus.

  5. Pel que fa a l’estructura de les PAU, serà com fins ara. A la fase general, que ha de fer tothom, hi haurà cinc exàmens obligatoris i una matèria específica en funció de la modalitat de batxillerat que s’hagi cursat. El resultat de totes aquestes proves és sobre 10. Els que vulguin aspirar a un 14, podran examinar-se voluntàriament de fins a quatre matèries més, i no tres, com fins ara.

  6. D’altra banda, també s’ha proposat que totes les autonomies facin els exàmens durant la primera setmana de juny, tot i que a Catalunya les dates ja estaven fixades per a la segona. La convocatòria ordinària se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de juny; mentre que les proves de la convocatòria de setembre seran el 3, 4 i 5 de setembre.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: