Logotip de Adolescents.cat

La guia bàsica de les joguines sexuals

per Redacció, el 1 d'octubre de 2024 a les 21:00

Siguem sincers: parlar de joguines sexuals pot semblar una mica incòmode al principi, però relaxa't! Avui en dia, la sexualitat és molt més que un simple tabú, i tenir curiositat és totalment normal. Les joguines sexuals poden ser una forma divertida d'explorar el teu cos, descobrir noves sensacions i, el més important, passar-ho bé. Però, com tot, és essencial saber com fer-ho amb seguretat i responsabilitat.

Així que, si alguna vegada t'ho has preguntat o simplement tens curiositat, aquí tens uns quants consells que et faran veure-ho tot més clar.


1. Tria joguines de qualitat

No totes les joguines sexuals són iguals. És important assegurar-se que estan fetes de materials segurs per al cos, com ara la silicona mèdica, el vidre sense plom o l’acer inoxidable. Evita joguines fetes amb materials tòxics, com els que contenen ftalats, que poden ser perjudicials per a la salut.

2. Neteja i higiene

Mantenir una bona higiene és essencial quan s’utilitzen joguines sexuals. Després de cada ús, és imprescindible netejar-les amb sabó suau i aigua tèbia, o amb netejadors especialitzats. Una joguina bruta pot ser un focus d’infeccions. A més, les joguines que s'introdueixen dins del cos haurien de tenir una base ampla per evitar que es quedin atrapades.


3. Lubricació adequada

Les joguines sexuals poden ser més còmodes i plaents si es fan servir amb lubricant. És important utilitzar lubricants a base d’aigua per a joguines de silicona, ja que els lubricants de silicona poden danyar el material de la joguina. El lubricant ajuda a evitar la fricció excessiva, que pot causar molèsties o irritació.

4. Coneix les teves pròpies necessitats i límits

Cada persona té un ritme i necessitats diferents quan es tracta d'explorar la sexualitat. No hi ha pressa. El més important és sentir-se còmode amb un mateix i respectar els mateixos límits. És fonamental recordar que ningú ha de fer res que no vulgui o que li provoqui incomoditat.

5. Comunicació i consentiment

Si les joguines sexuals es fan servir en parella, la comunicació oberta és bàsica. És vital que totes dues persones estiguin d'acord amb el seu ús i que el consentiment sigui clar i constant. Explorar la sexualitat en parella pot ser una experiència enriquidora si es fa des del respecte mutu i la confiança.

6. Mites i realitats

És important desmentir alguns mites sobre les joguines sexuals. Utilitzar-ne no té res a veure amb “substituir” una parella o dependre'n per gaudir de la sexualitat. Aquestes eines poden ser una manera de conèixer millor el propi cos i els plaers personals, sempre que es faci amb consciència i seguretat.

7. Respecta la privacitat i els límits

L'ús de joguines sexuals és una decisió íntima i personal. No tothom està còmode parlant d’aquest tema, així que respectar la privacitat dels altres és fonamental. També és important no cedir a la pressió social o sentir-se obligat a provar-les si no és del teu interès.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: