Logotip de Adolescents.cat

La preocupant tendència a les xarxes socials: menjar terra per millorar la digestió

per Adolescents.cat, el 1 d'octubre de 2024 a les 12:30

A TikTok, una nova i preocupant tendència ha guanyat popularitat entre els usuaris: menjar terra i argila per millorar la digestió, prevenir l’envelliment i reduir l’acne. Els anomenats ‘Clay Eaters’ i ‘Earth Crunchers’ estan guanyant popularitat a les xarxes socials, però la realitat és que la moda que defensen és molt perillosa.

Aquesta nova moda dels ‘crunchers’ suposa greus riscos per a la salut i s’inspira en pràctiques ancestrals que queden molt lluny de tenir una base científica. Els metges alerten dels perills que pot tenir per a la salut i reiteren que és una via d’entrada de bacteris, paràsits i metalls pesants a l’organisme.


La viralització d’aquests vídeos ha crescut perquè són continguts d’ASMR, una tècnica de vídeo que genera sensacions plaents a través d’estímuls auditius i visuals. Doncs davant d’aquest fenomen, molts tiktokers han aprofitat per comercialitzar productes com l’argila comestible, generant ingressos a plataformes com Etsy o Amazon. Tot i això, aquests productes no estan regulats per cap autoritat sanitària, fet que eleva encara més els riscos per a aquelles persones que els consumeixen.

@angelkelechi

 


♬ original sound - Angel | DC CONTENT CREATOR

D’on sorgeix realment aquesta pràctica? Doncs ve cal mirar enrere per veure com la geofàgia, o hàbit de menjar terra, està documentada al llarg de la història. Antigament, s’ha relacionat amb deficiències nutricionals, com la falta de ferro, però no existeix cap evidència científica que justifiquin els beneficis que els “crunchers” atribueixen a aquesta pràctica.

La popularitat que té aquesta tendència ha fet, fins i tot, que l’Associació Americana de Dietètica demani que s’eviti aquesta tendència i ha subratllat que els riscos superen àmpliament els presumptes beneficis.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: