Logotip de Adolescents.cat

Cinc pòdcasts en català que has d'escoltar

per Adolescents.cat, el 30 de setembre de 2024 a les 13:00

El Dia Mundial del Pòdcast, que se celebra cada 30 de setembre, s’ha convertit en una jornada clau per destacar la creixent influència d’aquest format en l’ecosistema de la comunicació. Creat per donar veu a milers de persones i oferir una plataforma accessible per compartir idees, històries i coneixements, el pòdcast ha passat de ser un mitjà emergent a un fenomen cultural de gran abast. 

Aquesta jornada internacional, per tant, és una oportunitat per conèixer nous pòdcasts, o, si no ets molt fan, saber més d’aquest ecosistema. Així que per fer la feina més senzilla, a continuació compartim amb tu cinc exemples que has d’escoltar si o sí.


Loft

El ‘Loft’ és un espai on tots els adolescents són benvinguts. Presentat per Berta Aroca, acompanyada per Gal·la Casteltort i Alberto Gadel, és un espai on es parla de tot: moda, música, tendències, xarxes socials…i també escoltat tot el que els oients tenen a dir.
A més, cada setmana compten amb diferents col·laboradors i convidats experts per parlar de l’univers que ens envolta. És un pòdcast diàri d’iCat i es pot escoltar a partir de les 17:00 hores de la tarda.


Que no surti d’aquí

Al ‘Que no surti d’aquí’ es parla d’actors, actrius, influencers, artistes, esportistes, en fi…tot el panorama dels famosos i els seus rumors i les polèmiques que, sovint, els envolten. El programa està conduït per Roger Carandell, Juliana Canet i Marta Mantaner i aprofita la cultura de la fama i les tafaneries per generar el contingut que cal amb humor i sense complexos. Es pot escoltar a Catalunya Ràdio cada dia a les 12:00 h del migdia. També ho pots recuperar a YouTube i Spotify.

Anam fent

El que realment destaca d’aquest pòdcast és com la Neus Gil i l’Aina Segura expliquen de manera senzilla i propera les seves anècdotes més gracioses. Es podria dir que improvisar és la seva filosofia de vida i d’aquí va sorgir el nom del projecte. Entre les seccions més destacades del podcast trobem una en què els oients poden participar i enviar àudios sobre temes diversos i elles van comentant. El que defineixen com a “xerrada entre amigues”. El pòdcast es pot trobar a Spotify i YouTube.

Xapa la ràdio

Presentat per Pep Gascon, Marc Ventura i Mario Rodríguez, des de Xapa la Ràdio parlen de tota mena de temes amb un ambient força distès. Tertúlies, anècdotes, notícies, seccions diverses i molts convidats fan d’aquest espai un pòdcast perfecte per distreure’s. És un programa setmanal i cada dimarts a les 21:00 h es publica un nou episodi. Es pot escoltar a Spotify, Apple Podcast, iVoox i també veure per YouTube. 

GrauxGrau

La Jenny i la Laura Grau, són mare i filla nascudes en temps i llocs del món molt diferents. En aquest pòdcast es llancen a compartir-nos i compartir-se els seus punts de vista sobre la vida i ho fan sempre molt ben acompanyades. Es pot escoltar cada dijous a Youtube i Spotify.

 
@adolescents_cat Et deixem 5 idees de pòdcasts en català! 🎙️ #podcasts #diamundialdelpodcast #català @ferranxidk ♬ original sound - ADOLESCENTS
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: