Logotip de Adolescents.cat

La tècnica per intensificar els orgasmes o el també conegut com a ‘edging’

per Redacció, el 27 de setembre de 2024 a les 21:00

L’orgasme és una part natural i fascinant de la sexualitat, però pot ser que per a moltes persones es converteixi en una experiència complexa. Tot i que es parla molt del plaer que suposen, també és important reconèixer que no tothom arriba a l'orgasme fàcilment. O si ho fan pot ser que no sigui del tot satisfactori.

És important entendre que cada cos és diferent i que arribar a l'orgasme no és una carrera. De fet, és perfectament normal que, en algunes ocasions, costi més del que esperaves. Aquest procés de descobriment personal, d'explorar què et fa sentir bé i què no, forma part de la salut sexual i emocional.


L’“edging” consisteix a apropar-se a l’orgasme, però aturar-se just abans d'arribar-hi. Aquesta tècnica permet controlar el moment de màxim plaer, allargant el procés per intensificar la sensació final quan s’arriba al clímax. És una pràctica que es pot fer en solitari o amb una parella, i els qui la practiquen sovint la descriuen com una manera d’augmentar la intensitat dels orgasmes.

Explorar la sexualitat amb tècniques com l’edging pot ajudar els joves a entendre millor com respon el seu cos i què els genera plaer. A més, fomentar una actitud de curiositat saludable cap a la sexualitat és clau per desenvolupar una relació positiva amb el propi cos i la intimitat.


Alguns beneficis de l’edging poden ser:

  • Augment del control sobre el plaer: Pots conèixer millor els teus límits i saber fins on pots arribar abans de l’orgasme.

  • Intensificació dels orgasmes: Els qui practiquen l’edging sovint noten que, en retardar l’orgasme, aquest és més intens.

  • Millor comunicació amb la parella: Si es practica amb algú, és una oportunitat per parlar de preferències i límits, elements essencials per a una bona salut sexual.

L'"edging" funciona tant per homes com per dones. En el cas d'elles, es tracta d'estimular el clítoris, combinant moviments circulars lents i ràpids. A més, aquesta pràctica pot ser molt beneficiosa per aquelles persones que pateixen d'ejaculació precoç, ja que aquesta pràctica els ajudarà a conèixer el seu cos i a saber quan han de parar. Es recomana que abans de posar en practica aquesta tècnica amb la parella, es provi a la intimitat a través de la masturbació. D'aquesta manera, cadascú sabrà què li funciona, ja que no hi ha un temps establert de quant temps cal endarrerir l'orgasme.

Així doncs, abans de fer-ho en parella, caldrà que ho parleu. Podeu utilitzar paraules clau per saber quan heu de parar o continuar, per exemple, "verd" per indicar que es pot continuar o "vermell" per indicar que necessites un descans. En aquest cas es pot parar del tot o bé seguir estimulant de manera més subtil.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: