Logotip de Adolescents.cat

Més de 5.000 estudiants es queden sense plaça pública a FP: i ara què?

per Adolescents.cat, el 26 de setembre de 2024 a les 12:30

El Departament d’Educació ha adjudicat aquesta setmana 10.372 places públiques més de formació professional entre les 19.600 persones que s’havien presentat a la repesca extraordinària de setembre.
Per tant, més de 10.000 afortunats es poden matricular des d’avui dijous fins dilluns i podran començar ara el curs, 15 dies després que arranqués, el 12 de setembre.


Del total d’aspirants que complien els requisits, s’han fet 10.372 assignacions i no s’han pogut assignar 5.458 places, mentre que se n’han descartat 3.836 que no complien les condicions.

Què passa amb els estudiants que s’han quedat sense plaça?

Els 9.300 estudiants que no han estat assignats amb cap plaça rebran un correu electrònic amb informació i orientació per buscar un lloc als cicles on n’hi ha de disponibles, que són gairebé la mateixa xifra, uns 9.142.


D’altra banda, també s’anirà actualitzant diàriament el mapa de les vacants a què poden optar posant-se en contacte directament amb el centre. De moment, n’hi ha més de 9.000, però podrien ser més si alguns aspirants amb plaça no s’acaben matriculant. 

Quins són els cicles més demanats?

Els cicles més demanats han estat els de Cures Auxiliars d’Infermeria o Administració i Finances, que, de fet, han quedat plens. A més, els cicles de grau mitjà més demanats aquest setembre han estat Gestió Administrativa i Sistemes Microinformàtics i Xarxes, mentre que els de grau superior han estat Educació Infantil i Laboratori Clínic i Biomèdic, a més d’Administració i Finances.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: