Logotip de Adolescents.cat

Torna el fenomen Sally Rooney amb ‘Intermezzo’: relacions, família i traumes

per Adolescents.cat, el 24 de setembre de 2024 a les 19:00

L’escriptora de la literatura contemporània del moment, Sally Rooney, ha tornat avui a les llibreries amb ‘Intermezzo’. En la seva nova novel·la, la irlandesa, s’allunya del seu estil habitual per explicar-nos la història del Peter i l’Ivan, dos germans que, en principi, sembla que no tenen res en comú.

Aquest quart llibre de l’autora irlandesa, sorgeix del dol dels dos germans després de la pèrdua del seu pare, però acaba endinsant-se en les seves peculiars relacions amb les dones. Al seu univers hi ha la Sylvia, una antiga nòvia del Peter, que és gairebé un membre de la família i manté el contacte amb l’Ivan tot i que ja no és parella del seu germà. Es van separar després que ella patís un greu accident que l'ha condemnat a patir dolor crònic, i ara mantenen una estreta relació platònica, tot i que els antics sentiments encara perviuen. A més, ell té un embolic amb una universitària anomenada Naomi, a qui també deixa diners quan ho necessita, un detall que el preocupa, encara que no li vol donar massa importància. L’Ivan té al seu costat la Margaret, una dona de trenta anys gairebé divorciada d’un alcohòlic, a qui coneix en una exhibició d'escacs en un poble proper, i el seu gos Alexei, de qui s’ha de fer càrrec encara que no sap com.


Tot i que alguns dels seus personatges han envellit, com ella, els temes recurrents de les seves novel·les encara hi són presents: la diferència de classe social, l’elasticitat dels límits del que està permès en les relacions sentimentals, l’atracció sexual incontrolable, les creences religioses (una mica forçades), les figures parentals absents, el feminisme.

El que més canvia respecte d’altres novel·les de l’autora, és que els protagonistes ja no són dues amigues o amics, sinó dos homes germans. Són ells el que porten la veu principal del llibre, però també es deixa parlar a la Sylvia i la Margaret.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: