Logotip de Adolescents.cat

Aquestes són les deu ciutats amb més felicitat del món, segons un rànquing internacional

per Adolescents.cat, el 23 de setembre de 2024 a les 12:00

Què fa que una ciutat sigui feliç? Potser són els seus carrers plens d’energia, la gent sempre disposada a saludar amb un somriure, els parcs verds on tothom gaudeix de l'aire lliure o la sensació de seguretat i benestar que s’hi respira. O potser és la combinació perfecta entre bon clima, cultura vibrant i una deliciosa oferta gastronòmica. 

Sigui com sigui, cada any es publica la llista de les ciutats més felices del món, i enguany les dades tornen a sorprendre! Aquestes ciutats són molt més que simples destinacions, són llocs on la gent viu millor, amb més equilibri entre feina i vida personal, una comunitat forta i serveis que fan la vida més fàcil i agradable. Així que si t’has preguntat alguna vegada on viuen les persones més felices, aquesta llista et donarà algunes pistes. Qui sap, potser la teva pròxima aventura o fins i tot la teva futura llar es troba en alguna d’aquestes 10 ciutats! 


L’informe ‘Happy City Index’ que elabora anualment l’Institut de Qualitat de vida de Londres ha valorat diversos aspectes per fer el rànquing. Ha tingut en compte factors com l’educació, les polítiques inclusives, l’economia, la mobilitat, la protecció del medi ambient, l’accés a àrees verdes o la innovació

El rànquing de les deu ciutats més felices del món

  1. Aarhus (Dinamarca): 1749,2 punts.
  2. Zúric (Suïssa): 1737 punts.
  3. Berlín (Alemanya): 1720,6 punts.
  4. Göteborg (Suècia): 1719,5 punts.
  5. Amsterdam (Països Baixos): 1718,5 punts.
  6. Hèlsinki (Finlàndia): 1714,7 punts.
  7. Bristol (Regne Unit): 1709,8 punts.
  8. Copenhaguen (Dinamarca): 1707,2 punts.
  9. Ginebra (Suïssa): 1695 punts.
  10. Múnic (Alemanya): 1678,6 punts.
El rànquing està conformat per 250 ciutats de tot el món, i Barcelona apareix en la 139a posició amb 1.412,1 punts. És la quarta ciutat de l'Estat per darrere de Vigo, Bilbao i València, mentre que passa per sobre de Madrid, que es troba en el 192è lloc.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: