Logotip de Adolescents.cat

Així són les parelles LAT: el nou model de relació en tendència

per Redacció, el 19 de setembre de 2024 a les 19:00

En els darrers anys, les relacions de parella han anat evolucionant, i hi ha un nou model que està guanyant cada vegada més popularitat: les parelles LAT (Living Apart Together o Viure separats/des, però junts/es)

Aquest tipus de relació es caracteritza perquè els membres de la parella mantenen una relació estable, però viuen en cases separades. Una nova tendència que està revolucionant la forma com entenen l’amor i la convivència. Aquestes parelles ofereixen un equilibri entre autonomia i compromís, cosa que permet als individus tenir la seva independència personal i espais propis, sense renunciar a una connexió emocional profunda. És a dir, es trenca amb l’esquema de relació tradicional que conviu en una mateixa llar compartida, però alhora, conserva els lligams sentimentals de fidelitat que defineix una relació estable.


Encara que les parelles LAT no són per a tothom, el creixement d’aquest fenomen reflecteix una tendència més àmplia cap a la diversificació dels models de relació. En un món on la individualitat i l’autorealització són cada vegada més valorats, és probable que les parelles LAT continuïn guanyant terreny com una alternativa vàlida a la convivència tradicional.

Per què trien aquesta opció?

Les raons per les quals les parelles opten per ser LAT són diverses. Alguns valoren la privacitat i la independència, especialment després d'haver passat per relacions en què la convivència no va funcionar. D'altres, simplement gaudeixen del seu espai personal o tenen responsabilitats familiars o laborals que dificulten la convivència diària.


Un dels grans avantatges que subratllen els defensors d’aquest model és la reducció de conflictes domèstics. Moltes parelles LAT reconeixen que viure separats ajuda a evitar discussions quotidianes per temes com les tasques de la llar o la convivència diària, i millora la qualitat de les estones compartides, fent-les més intencionades i significatives.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: