Logotip de Adolescents.cat

Fins quan pots demanar el Bo Cultural Jove? Aquesta és la nova data

per Adolescents.cat, el 19 de setembre de 2024 a les 12:00

El Ministeri de Cultura ha ampliat el termini per sol·licitar el Bo Cultural Jove. La data inicial per aconseguir-lo acabava el 16 de setembre, però ara s’ha ampliat fins al 31 d’octubre vinent. Per tant, els joves que compleixin 18 anys aquest 2024, encara tenen sis setmanes per tramitar-ho.

Es tracta d’una ajuda de 400 euros que es va instaurar el 2022 amb l’objectiu de facilitar un impuls econòmic per descobrir la cultura; generar hàbits de consum cultural i contribuir a la revitalització del sector. El Bo Cultural Jove funciona amb les prop de 3.300 empreses que formen part del programa. 


Aquests són els ajuts:

  • 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, i espectacles taurins.


  • 100 euros per a productes culturals en suport físic. Per exemple, llibres, revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.

  • 100 euros per a consum digital o en línia. Per exemple, subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d'audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d'arxius multimèdia (pòdcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.

Com demanar l’ajuda?

Per aconseguir aquesta ajuda, cal registrar-se a través del web oficial del Bo Cultural Jove. Poden sol·licitar-ho els joves nascuts o residents a Espanya nascuts el 2006, o sigui, que compleixin els 18 anys aquest 2024.
Quan la sol·licitud sigui aprovada, rebran una targeta virtual prepagament, que gestionaran a través d’una app mòbil, sis bé hi ha la possibilitat de sol·licitar la targeta física. Es podrà fer ús d’aquest sistema durant l’any posterior a la data de concessió.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: