Logotip de Adolescents.cat

«No supero al meu ex» la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 22 de setembre de 2024 a les 07:35
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia de 17 anys: "No supero al meu ex"



Trobo a faltar al meu ex, vam tallar fa gairebé un any i no l’havia trobat a faltar fins fa un mes o així. Parlant amb un amic me n'he adonat que segueixo una mica pillada (l’amic també és amic seu) i clar, jo no el vull buscar perque desde que ho hem deixat sempre faig el primer pas jo quan iniciem una conversa, després ell sí que treu coses per parlar però no m’obra mai, potser perquè vaig ser jo qui el vaig deixar, pero ell no em contacta mai a menys per felicitar-me. Se d’algunes coses que m’han arribat que ell no m’ha oblidat del tot, pero no em busca, i des que ho hem deixat no ens hem vist, cosa que potser es una senyal. No sé què fer perquè podria tenir algo amb un noi del meu poble però no sé si tallar-ho pel que sento pel meu ex o seguir endavant.


Resposta de la psicòloga del Consultori:



Hola!
Gràcies per escriure’ns.
Molt sovint sentim nostàlgia per relacions passades i trobem a faltar el que teníem.
Si la relació que teníeu era sana i us estimàveu intenta parlar amb ell i explicar-li com et sents, sense por i sense tabús.
Si la relació era tòxica i ho vau deixar perquè no us tractàveu bé, suposo que la millor opció serà deixar-ho enrere i començar de nou.
Només tu sabràs què és el millor per a tu a llarg termini, però expressa el que necessitis expressar.

Espero haver-te ajudat.



Estrella Dorca, psicòloga juvenil.


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: