Logotip de Adolescents.cat

Com respondre les tres preguntes més habituals d'una entrevista de feina

per Adolescents.cat, el 18 de setembre de 2024 a les 12:00

Si tens la teva primera entrevista de feina a la vista, és normal que estiguis nerviós/a. Però tranquil/a, és més senzill del que sembla. Les empreses no busquen només experiència, sinó veure com et presentes i quines ganes tens de començar. Les entrevistes poden ser estressants, però recorda que és una conversa perquè l’empresa et conegui millor. Mostra la teva millor actitud, somriu i prepara’t una mica abans per sentir-te més segur. Amb aquests consells, estaràs llest per afrontar la teva primera entrevista amb confiança!

Aquí et deixem una guia per respondre les tres preguntes més comunes en una entrevista de feina i sortir-ne triomfant!


1. “Parla’m de tu”

Aquesta pregunta és clàssica i, tot i que sembli fàcil, de vegades ens podem quedar en blanc. L’empresa vol conèixer una mica més sobre tu, però no es tracta de dir-ho tot! Aquí tens alguns consells per donar una bona resposta:

  • Parla sobre qui ets de manera breu: menciona els teus estudis, aficions o alguna activitat que t’agradi fer (com l’esport, la música, el voluntariat, etc.).


  • Posa èmfasi en les teves habilitats i qualitats. Per exemple, pots dir que ets responsable, treballador, que t’agrada aprendre coses noves o que saps treballar en equip.

  • Relaciona aquestes habilitats amb la feina a la qual optes. Així, demostres que has pensat com encaixaràs en el lloc.

2. “Per què vols treballar aquí?”

Aquí, l’empresa vol saber per què has escollit aplicar a la seva oferta. No es tracta només de guanyar diners, sinó de demostrar que t’interessa la feina.

  • Investiga una mica sobre l’empresa abans de l’entrevista. Això et donarà idees per respondre.

  • Explica què t’atrau del lloc o de l’empresa. Pot ser la manera com treballen, l’ambient laboral o les possibilitats d’aprendre.

  • Relaciona els teus interessos o objectius amb la feina. Si et motiva aprendre més sobre el món laboral, treballar amb gent o desenvolupar habilitats noves, menciona-ho.

Exemple de resposta: "Vull treballar aquí perquè crec que és una gran oportunitat per aprendre i guanyar experiència. M’agrada l’ambient de les botigues de roba i penso que el tracte amb els clients i el treball en equip m’ajudaran a millorar les meves habilitats de comunicació i organització."

3. “Quines són les teves fortaleses i debilitats?”

Aquesta pregunta pot semblar difícil, però és una oportunitat per mostrar sinceritat i ganes de millorar.

  • Per parlar de les teves fortaleses, selecciona algunes qualitats que puguin ser útils per a la feina, com l’organització, la puntualitat o la capacitat per treballar sota pressió.

  • Quan parlis d’una debilitat, menciona alguna cosa en la qual estiguis treballant per millorar. Això demostrarà que ets conscient dels teus punts febles i tens ganes de créixer.

Exemple de resposta: "Una de les meves fortaleses és que soc molt responsable i puntual. Sempre arribo a temps i compleixo amb les meves tasques. Una debilitat que estic treballant és que de vegades em costa delegar feines perquè vull assegurar-me que tot surt bé, però estic aprenent a confiar més en els altres i treballar millor en equip".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: