Logotip de Adolescents.cat

‘My mad fat diary’, la sèrie britànica per excel·lència que explica els problemes d’una adolescent

per Redacció, el 16 de setembre de 2024 a les 19:00

Movistar ha recuperat una de les sèries britàniques de culte fins ara inèdita a casa nostra. Parlem de ‘My Mad Fat Diary’, una sèrie que ha guanyat el cor de molts adolescents per la seva representació sincera i crua dels problemes de salut mental, inseguretats i l’adolescència en general.

La història segueix la Rae Earl, una noia de 16 anys que torna a la vida quotidiana després de passar quatre mesos en un hospital psiquiàtric per problemes de salut mental. La sèrie barreja una aguda comèdia amb passatges d’autèntica realitat i les tres temporades giren a partir d’un monòleg intern que la protagonista escriu al seu diari. A mesura que intenta reintegrar-se al seu grup d'amics, encapçalat per Chloe (Jodie Comer), s'enfronta als reptes típics de l'adolescència: relacions, amistat, autoestima i la pressió social, tot això mentre amaga el seu passat i lluita constantment amb els seus propis pensaments destructius.


La sèrie té lloc als anys 90 i està ambientada amb les cançons del moment. Sobretot amb els temes d’Oasis, que també han anunciat el seu retorn, amb concerts a Regne Unit, aquest estiu.

Quins temes tracta ‘My mad fat diary’?

Salut mental: La sèrie ofereix una representació genuïna de trastorns mentals, incloent-hi la depressió, l'ansietat i l'autolesió. Rae és una protagonista vulnerable que no només lluita contra els estigmes externs, sinó també amb la seva pròpia percepció negativa d'ella mateixa.


Imatge corporal i autoestima: La sèrie explica com les expectatives socials poden afectar la manera en què una persona es percep i com aquestes inseguretats poden influir en la vida diària. La seva lluita és extremadament relatable per a qualsevol adolescent que s'hagi sentit fora dels estàndards de bellesa imposats.

Relacions i amistats: Les complexitats de les relacions adolescents estan ben representades, amb tensions entre amistats, interessos amorosos i la pressió per encaixar. A més, la relació de Rae amb la seva mare, que també té els seus propis problemes personals, afegeix una capa més de profunditat a la sèrie.

Acceptació personal: Al llarg de la sèrie, Rae lluita per acceptar qui és. A mesura que avança, comença a comprendre que ningú és perfecte, i que la clau de la felicitat no és canviar per encaixar en els ideals dels altres, sinó acceptar-se a un mateix amb totes les seves imperfeccions.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: