Logotip de Adolescents.cat

10 coses que has de saber sobre els lubricants per gaudir-ne més

per Redacció, el 13 de setembre de 2024 a les 21:00

Els lubricants són una part important per millorar les relacions íntimes, i cada vegada més joves els estan incorporant per fer les seves experiències més còmodes i agradables. Si encara no els has provat o vols saber-ne més, aquí tens deu coses que has de saber per treure el màxim partit als lubricants:

  1. Milloren el plaer: Els lubricants redueixen la fricció, cosa que facilita els moviments i fa que les relacions siguin més agradables per a tothom. Tant si tens relacions sexuals com si practiques la masturbació, pots sentir més plaer.


  2. Eviten molèsties: De vegades, la falta de lubricació natural pot causar molèsties o dolor. Els lubricants poden ajudar a evitar aquestes sensacions desagradables i assegurar que l’experiència sigui més còmoda.

  3. Tipus de lubricants: N’hi ha de tres tipus principals: a base d’aigua, silicona i oli. Els de base d’aigua són els més populars perquè són compatibles amb preservatius i joguines sexuals. Els de silicona duren més temps, mentre que els de base d’oli no són compatibles amb els preservatius de làtex.


  4. Compatibilitat amb preservatius: Si utilitzes preservatius, has de triar un lubricant adequat. Els de base d’oli poden danyar el làtex i fer que el preservatiu es trenqui, per la qual cosa és millor optar per lubricants a base d’aigua o silicona.

  5. Bona opció per a joguines sexuals: Si fas servir joguines sexuals, assegura’t d’utilitzar lubricants compatibles amb el material. Les joguines de silicona s’haurien d’utilitzar amb lubricants a base d’aigua per evitar danys.

  6. Rehidrata quan calgui: Els lubricants a base d’aigua poden assecar-se amb el temps. Si notes que s’està assecant, no cal afegir-ne més, sovint n'hi ha prou amb una mica d’aigua o saliva per reactivar-los.

  7. Ajuda en diverses situacions: Els lubricants no només serveixen per al sexe vaginal o anal, també són ideals per millorar l'experiència amb joguines, massatges eròtics i la masturbació.

  8. Lubricants amb sabors: Hi ha lubricants amb sabors ideals per al sexe oral, que poden afegir diversió a l’experiència. A més de donar un toc diferent, solen estar fets amb ingredients segurs per ser ingerits.

  9. Lubricants naturals: Si prefereixes opcions més naturals, hi ha lubricants fets amb ingredients orgànics o sense parabens, colorants artificials o perfums que poden ser menys irritants per a pells sensibles.

  10. Sempre a mà: Tenir un lubricant a prop pot ser molt útil per quan es necessiti. En lloc de trencar el moment per buscar-lo, mantenir-ne un a prop pot ajudar a mantenir la connexió amb la teva parella o tu mateix.

Els lubricants poden fer que les teves relacions siguin més còmodes, agradables i variades. No tinguis por de provar-ne diferents fins a trobar el que millor s’adapti a tu!

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: