Logotip de Adolescents.cat

Tornen les classes a FP i Batxillerat: les modificacions del nou curs

per Adolescents.cat, el 12 de setembre de 2024 a les 12:00

Després de l’inici de curs de primària i ESO aquest dilluns, avui és el torn per la formació professional i Batxillerat. En total són més de 270.000 alumnes que inicien el curs d’estudis secundaris postobligatoris, amb modificacions tant a la formació professional com al batxillerat.

Nova llei a formació professional

Amb aquest nou curs es comença a desplegar la nova llei de la formació professional, aprovada el març de 2022. Aquest curs, doncs, passa a ser dual, és a dir que hi haurà una part de formació a les empreses. L’objectiu és treballar més acompanyat del món laboral. També hi ha canvis en l’estructura del currículum per modernitzar els programes educatius.


A Catalunya entren en funcionament 4 centres especialitzats, tots ells a Barcelona: l'Institut del Disseny i Arts Gràfiques, l'Institut de Seguretat i Mobilitat La Guineueta, l'Institut de Formació Empresarial i l'Institut d'FP Sanitària Vall d'Hebron. També hi haurà 48 centres d’FP integral.

Una altra novetat és que a partir d'avui i fins al 16 de setembre, s'obre un procés de repesca extraordinari per a tothom. No cal haver fet una preinscripció prèvia. D'aquesta manera es pretén optimitzar més les places ofertades amb les demandes de l'alumnat que no ha pogut començar encara el curs.


El curs ha començat avui, però hi ha uns 30.000 alumnes de formació professional que no tenen cap plaça assignada. Tot i els canvis en el calendari i l’assignació de places, encara hi ha problemes i continua havent-hi estudiants sense plaça el dia que comença el curs.

Com serà la nova selectivitat?

Els alumnes que han optat per estudiar batxillerat aquest curs, es trobaran també amb alguns canvis. A partir d’aquest curs, s’implementa un nou model d’examen de selectivitat que no permetrà descartar temari. No hi haurà dues opcions per escollir, sinó que els alumnes es trobaran amb un únic model d’exercici per a cada matèria. Tot i això, dins de cada exercici sí que es podrà triar entre diverses preguntes.

L’altre canvi afecta les lectures obligatòries comunes de llengua i literatura catalana i castellana. Aquest any serà cada institut el que triarà les seves lectures, per tant, no hi haurà una llista tancada de títols malgrat l’obligatorietat de les lectures per a tots els alumnes que es presentin a la selectivitat aquest curs.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: