Logotip de Adolescents.cat

Què és l''aftercare' i per què és important després del sexe?

per Redacció, el 6 de setembre de 2024 a les 21:00

El "aftercare", o el que fem després de tenir relacions sexuals, és una part important de qualsevol relació íntima, i encara que no se'n parli tant, mereix tanta atenció com el mateix acte sexual. Però, què és exactament l’aftercare i per què és important?

L’aftercare es refereix a les accions que fem per cuidar tant el nostre benestar emocional com físic, i el de la nostra parella, després d’un moment íntim. Això pot incloure coses com parlar, acariciar, donar-se suport emocional, o fins i tot coses més pràctiques com netejar-se. És una manera de connectar, mostrar respecte i assegurar-nos que ambdues persones se senten bé després de l’experiència.


Durant les relacions sexuals, els nostres cossos experimenten molts canvis químics i emocionals. Després, pot ser que sentim una barreja de sentiments: des de felicitat i tranquil·litat fins a vulnerabilitat o fins i tot tristesa. L’aftercare ajuda a gestionar aquests sentiments i a crear un espai de seguretat i confiança amb la nostra parella.

Què pots fer durant l'aftercare?

Cada persona i cada relació són diferents, però aquí tens algunes idees que podrien ser útils:


  • Parlar: Després de les relacions sexuals, és un bon moment per compartir com t’has sentit. Parlar ajuda a enfortir la connexió emocional i a assegurar-te que ambdues persones han tingut una experiència positiva.

  • Mostra afecte: Unes abraçades o carícies poden ajudar a relaxar-se i a sentir-se més connectat. El contacte físic, després del sexe, ajuda a calmar el cos i crea una sensació de seguretat.

  • Cuidar el cos: Dutxar-se, fer pipí (sobretot per prevenir infeccions urinàries) o netejar-se són també parts importants de l'aftercare. Això no només és important per la higiene, sinó també per sentir-te còmode i net.

  • Respectar els espais personals: No tothom necessita o vol el mateix després de tenir relacions. Per a algunes persones, pot ser més agradable gaudir d’un moment de tranquil·litat o descansar per separat.

El respecte és clau

Recorda que tenir cura l'un de l'altre, tant durant com després de tenir relacions, és una manera de demostrar respecte i cuidar la relació. Si et preocupa com actuar o què necessita la teva parella, parlar obertament és sempre la millor solució.

L’aftercare és un recordatori que les relacions sexuals no acaben quan s’acaba l’acte, i que el benestar emocional i físic continua sent una prioritat després. Al final del dia, el més important és que tant tu com la teva parella us sentiu bé, respectats i connectats.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: