Logotip de Adolescents.cat

Catalunya dirà adeu al clima mediterrani el 2050: com serà el nou?

per Redacció, el 6 de setembre de 2024 a les 12:00

Un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha determinat que Catalunya “podria passar d’un clima mediterrani a un clima estepari” el 2050. Tot plegat, l’estudi analitza l’evolució de les temperatures i les precipitacions des del 1981 fins al 2022 a tota Espanya i ha fet una projecció del clima el 2050.

Per tant, segons l’estudi, la previsió és que si continua així la tendència del canvi climàtic que s’ha experimentat en els darrers anys, el 2050 es produirà una reducció de les precipitacions d’entre un 14% i un 20% respecte a les que hi ha actualment. És a dir, es produirà un canvi molt important de cara al 2050 i passarem a tenir un clima molt més sec i càlid, fins i tot desèrtic.


Quina diferència hi ha entre mediterrani i estepari?

El clima mediterrani es caracteritza per uns hiverns temperats i estius secs i càlids. La major part de la pluja es concentra a l’hivern o a les estacions intermèdies, com la primavera o la tardor. En canvi, els climes esteparis es defineixen per tenir precipitacions escasses. Això porta un tipus de paisatge denominat estepa, format bàsicament per l’estrat herbaci i amb una presència quasi inexistent d’arbres.

De fet, els investigadors de la UPC en destaquen sobretot com la reducció de les precipitacions vindria acompanyat d'un augment de la seva irregularitat fent-ne augmentar tant els períodes de sequera com els fenòmens extrems.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: