Logotip de Adolescents.cat

Què és el ‘Breadcrumbing’? 5 exemples per saber si ho estic patint

per Redacció, el 5 de setembre de 2024 a les 19:00

En l'era de les xarxes socials i les aplicacions de cites, ha sorgit un nou terme per descriure una conducta tòxica: el "breadcrumbing". Aquest concepte fa referència a una estratègia emocional en la qual una persona ofereix petits indicis d'interès o afecte a una altra sense la intenció de comprometre's o mantenir una relació seriosa.

El nom deriva de la idea de "deixar engrunes" ("breadcrumbs", en anglès), petites pistes que mantenen l'altra persona esperançada però mai satisfeta del tot. Aquestes "engrunes" poden ser missatges intermitents, reaccions a les xarxes socials o petits gestos que fan que la persona afectada cregui que hi ha possibilitats d'una connexió més profunda.


Tanmateix, la realitat és que es pot considerar una manera de manipulació emocional. La persona crea en tu unes esperances i et diu que això canviarà, però en el fons és conscient que la relació mai no anirà a més. 

Si et sents identificat/da, no et preocupis perquè el primer pas és prendre consciència del que passa i poder respondre. També cal comunicar com et sents a l’altra persona i si aquesta no correspon és hora de prendre decisions. Per fer-ho potser necessites reforçar la teva autoestima i tenir les eines per gestionar les emocions que això et provoca.


5 exemples de ‘breadcruming’

  1. Missatges esporàdics sense compromís. Algú amb qui estàs sortint t’envia missatges molt carinyosos, però mai arriba a plans concrets.
  2. Promeses buides. Et diuen que t’estimen, que volen fer plans amb tu, com un viatge o un sopar romàntics, però mai es materialitza.
  3. Interaccions a les xarxes socials. Algú que t’agrada et dona like, et comenta, però després en persona evitar parlar amb tu o tenir converses més profundes.
  4. Converses sense cap direcció. En relació amb l’anterior, mantenir llargues converses i per missatge de text, però després quan suggereixes quedar en persona porten la conversa cap a un altre tema.
  5. "Tonteig constant”. En persona et mostra molt d’interès, però després es distancien i t’ignoren durant llargs períodes, només per parlar-te quan a ell o ella li interessa.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: