Logotip de Adolescents.cat

Quan surten les notes de selectivitat de setembre?

per Redacció, el 3 de setembre de 2024 a les 12:00

Un total de 7.672 alumnes s’examinen des d’aquest dimarts 3 de setembre en la convocatòria extraordinària de les PAU 2024. Els exàmens s’allargaran fins dijous 5 de setembre i enguany es presenten 1.236 joves més que l’any passat, quan van ser 6.436 alumnes.

Com ja va passar en la convocatòria del juny, les proves mantenen l’estructura general a excepció d’un canvi a català i castellà, en què els alumnes hauran de respondre dues de les quatre opcions que se’ls donen. Dues d’aquestes seran les habituals de control de les lectures obligatòries de segon de batxillerat, però les altres seran de caire més competencial, seguint el nou currículum aplicat amb la llei estatal d’educació, la LOMLOE. Així, a la pràctica, els estudiants que s’examinen aquest any ja podran esquivar les lectures obligatòries a les proves.


Consulta quins són els horaris de la convocatòria extraordinària.

Dates clau de la selectivitat al setembre

  • Exàmens: 3, 4 i 5 de setembre del 2024


  • Resultats de les PAU: 17 de setembre del 2024

  • Sol·licitud per revisar exàmens: del 17 de setembre fins a les 14 h del 19 de setembre del 2024

  • Resultats de la revisió: 27 de setembre del 2024

  • Sol·licitud per veure els exàmens: del 27 al 30 de setembre del 2024

Què és el mètode ‘pomodoro’?

Aquesta tècnica la va idear un universitari, Francesco Cirillo, a la dècada dels 80 per millorar la concentració i eficàcia a l’hora d’estudiar. El nom ve del temporitzador de cuina amb forma de tomàquet (pomodoro en italià) i que va utilitzar Cirillo per calcular el temps d’estudi. El mètode consisteix a estudiar 30 minuts i fer-ne cinc de descans. 

T’ho expliquem!


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: