Logotip de Adolescents.cat

Com sé si hauria d’anar a teràpia?

per Redacció, el 3 de setembre de 2024 a les 19:00

En la vida de qualsevol adolescent, hi ha moments en què les coses es poden complicar. Potser et sents aclaparat per l’escola, tens problemes amb els amics, o simplement notes que alguna cosa no va bé dins teu. A vegades, aquests sentiments són temporals i desapareixen per si sols. Però altres vegades, és més difícil superar-los sense ajuda.

És aquí on entra la teràpia. Anar a teràpia és com tenir una conversa amb algú que t’escolta de veritat i que t’ajuda a trobar respostes dins teu. No és una cosa només per a adults o per a persones que passen per moments molt difícils. La teràpia és un recurs útil per a qualsevol que vulgui entendre millor els seus sentiments, millorar les seves relacions o simplement aprendre a gestionar millor els reptes del dia a dia.


Segons les expertes de ‘Somos Estupendas’, hi ha algunes preguntes que et pots fer per saber si estàs preparat/da per anar a teràpia.

Primer de tot, pots intentar identificar si ha passat alguna cosa a la teva vida que t’impedeixi viure tranquil·lament i sentir-te bé. Això pot ser una pèrdua, una malaltia, una ruptura, problemes a la feina o estrès a l’escola. El segon pas seria preguntar-te si tens les eines per superar aquests problemes. És a dir, saps gestionar emocions com l’ansietat, l’estrès, la tristesa, la frustració o altres?


De fet, aquestes emocions poden fer que t’estiguis comportant d’una manera poc habitual: pots preguntar-te si et sents cansat/da, sense energia o desmotivat/da per aconseguir els teus objectius. També pots preguntar-te si t’agradaria dedicar-te un temps a conèixer millor les eines per gestionar les situacions difícils que van sorgint en la teva vida. 

Si has respost que sí a algunes d’aquestes preguntes potser és un bon moment per començar a anar a teràpia. I si no saps per on començar, no et preocupis!  Parla amb un adult de confiança: pot ser algun familiar, un professor o un conseller escolar. Ells et poden ajudar a trobar un/a terapeuta amb qui et sentis còmode. Recorda, anar a teràpia no significa que estiguis "trencat" o "feble". És una manera de cuidar-te i de donar-te la força que necessites per afrontar els reptes de la vida.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: