Logotip de Adolescents.cat

Llogar una habitació a Barcelona costa la meitat del salari mínim: 565€

per Redacció, el 29 d'agost de 2024 a les 13:11
Barcelona és la ciutat amb lloguers d'habitacions més cars d'Espanya, que ja arriben als 565 euros mensuals de mitjana. Això suposa gairebé la meitat del salari mínim interprofessional, que des del gener és de 1.134 euros en 14 pagues.

Pel que fa a la resta de capitals catalans, Girona ocupa el desè lloc del rànquing a nivell espanyol, amb 392 euros de mitjana per una habitació. A Tarragona, en 16a posició, costa 350 euros. Finalment, Lleida, en 26a posició, és la capital catalana més barata on una habitació costa 300 euros.


Segons les darreres dades del portal immobiliari Idealista, la situació si busques un pis complet no és gaire millor: el lloguer mitjà d'un pis a Barcelona és de 1.193,4 euros. De fet, el que costava un pis sencer fa uns anys és ara mateix el preu d'una sola habitació.

Pel que fa al perfil de les persones que comparteixen pis, tenen una edat mitjana de 30 anys, els fumadors només són admesos al 16% dels habitatges i les mascotes al 4%. La majoria d'inquilins (el 69%) li és indiferent compartir amb estudiants o persones treballadores, al 23% les ofertes són només per a treballadors i el 8% només per a estudiants.


Aquí teniu el rànquing complet:


lfkewsdlkd
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: