Logotip de Adolescents.cat

Existeix la ‘bretxa de gènere eco’? Les dones es preocupen més pel canvi climàtic

per Redacció, el 23 d'agost de 2024 a les 19:00

Ens trobem en un moment en què el canvi climàtic i la degradació ambiental són temes centrals en el debat públic, la preocupació pel nostre impacte en el planeta ha donat lloc a un nou fenomen: l'ecoansietat. Aquesta condició es defineix com l'ansietat provocada per les amenaces ambientals i les seves possibles conseqüències futures. A mesura que els informes científics i les imatges de desastres naturals es multipliquen, moltes persones experimenten una sensació creixent d'angoixa davant la incapacitat per fer front a aquests reptes globals.

L'ecoansietat no només afecta les nostres emocions, sinó que també influeix en les nostres decisions i comportaments quotidians. En aquest context, cada vegada més persones busquen maneres de reduir el seu impacte ambiental, adoptant pràctiques sostenibles i pressionant les empreses i governs perquè facin el mateix. 


Però, què passa si et dic que la majoria de les persones que es preocupen per no contaminar i comprar productes més sostenibles són dones? Doncs diversos estudis han documentat el que es coneix com la “bretxa de gènere eco”. És a dir, la majoria de productes “eco” són dirigits a elles. Des de les copes menstruals fins als envasos de vidre per a cosmètics. El 71 % de les dones intenta viure de manera més ètica amb el medi ambient, enfront del 59 % dels homes, segons un estudi de l’agència de màrqueting Mintel. Per exemple, els homes tenen menys probabilitats de comprometre’s amb el reciclatge que les dones.

L’estudi explica que és més comú que les dones s’encarreguin de fer les compres de casa, ocupar-se del reciclatge o de la bugaderia. És per això que molts dels productes acaben dirigits a elles. A més, la idea que les dones són millors cuidadores i que els toca estar pendents dels altres ajuda a augmentar la bretxa.


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: