Logotip de Adolescents.cat

Les festes majors que no et pots perdre per acabar l'estiu

per Redacció, el 26 d'agost de 2024 a les 11:25

Les festes majors són molt més que simples celebracions: són l'ànima viva dels nostres pobles i ciutats. Durant tot l'estiu, Catalunya es converteix en un escenari gegantí on la tradició, la música, i la diversió s'ajunten per crear records que duren tota la vida. Cada festa major és diferent i això les fa a totes molt especials.

Tot i que ara l'estiu comença a acomiadar-se i els dies es fan més curts, la festa no para. Encara queden festes que il·luminen les nits de setembre i allarguen una mica més aquest estiu que ningú vol que s'acabi. 


La Festa Major de Blanc i Blaus de Granollers

Aquest any arriba a la seva 41a edició amb més de 250 actes. Se celebra del 24 d’agost a l’1 de setembre i aquest any es recupera el castell de focs. La tradició de la festa està basat en la rivalitat entre el grup dels Blanc i els Blaus i ja s’ha consolidat al llarg dels anys. De fet, s’han iniciat els tràmits per declarar-la com a Bé Cultural d’Interès Local.

Consulta el cartell complet de les festes


La Festa Major de Manresa

És el gran esdeveniment de la ciutat i arrenca el diumenge 25 d’agost fins al 2 de setembre. Els actes més coneguts són el Pregó, la cercavila de gegants, els nans i la imatgeria de la ciutat, la tronada i el correfoc, un dels més destacats de Catalunya. A més, enguany pots escoltar Figa Flawas i Mushkaa, que actuaran el 31 d’agost i 1 de setembre respectivament.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Sant Quirze del Vallès

El dimecres 28 i fins al 2 de setembre té lloc la festa de Sant Quirze del Vallès amb un centenar d’activitats. A banda dels actes més tradicionals, també hi haurà lloc per la festa i la música. Ginestà, Balkan Paradise Orchestra, els Atrapasomnis, La Loca Histeria i la Salseta del Poble Sec seran les grans apostes culturals de la Festa Major 2024.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Matadepera

Té lloc del 29 d’agost al 2 de setembre i és plena d’actes. Música, cultura, esport i activitats per a totes les edats. Entre els actes més coneguts hi ha el repic de campanes i el pregó que donaran el tret de sortida a la festa. Però també la cercavila i altres actes habituals com el concurs de totxos i maquetes o la cursa popular.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Vilafranca del Penedès

És un dels esdeveniments més espectaculars de Catalunya i declarat Festa Patrimoni d’Interès Nacional. Se celebra en honor a Sant Fèlix, el patró de la ciutat i va del 29 d’agost al 2 de setembre. Els actes més destacats són les cercaviles, castells i la processó.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Sants

Si ets a Barcelona i t’has quedat amb més ganes de festa després de la Festa Major de Gràcia, estàs de sort perquè arriba les festes de Sants. Arrenquen el 24 d’agost i s’allarguen fins l’1 de setembre. Hi ha més de 150 opcions musicals gratuïtes, entre les quals destaca Cesk Freixas, Miquel del Roig, Pelat i Pelut, Ven'nus o Sexenni, entre molts altres. A més, hi ha els guarniments de carrers i alguns fins i tot han decorat els carrers en referència a sèries com Bola de Drac o les pel·lícules de Harry Potter.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Cambrils

Del 23 d’agost al 15 de setembre se celebren les festes de la Mare de Déu del Camí a Cambrils. La 31a Nit del Foc, la Diada Castellera i els diferents concerts de música són alguns dels principals atractius del programa de festes, que farà gaudir a grans i petits. De fet, el dimarts 10 podràs gaudir de les actuacions de Toquem Fusta, Figa Flawas, Músics de carrer (tribut a Txarango) i DJ Dimuca.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Tarragona

Santa Tecla és la festa major de Tarragona. Una festa popular i tradicional que va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional el 2002 i Festa d'Interès Turístic Nacional pel Govern espanyol. Les seves festes duren dues setmanes, s’inicien la segona quinzena de setembre i culminen els dies 22, 23 i 24 de setembre. Entre les opcions musicals hi ha la dels Figa Flawas i Musaka, que actuen el 21 de setembre al Parc Francolí.

Consulta el cartell complet de les festes

La Festa Major de Barcelona

Del 20 al 24 de setembre Barcelona viu les festes de la Mercè, la Festa Major de la ciutat. A més d'un gran esdeveniment ciutadà, la Festa Major de Barcelona és, també, un macrofestival format per festivals diversos que deixen constància de la riquesa cultural de la capital catalana: des del festival Mercè Arts de Carrer, fins a les mostres de cultura popular, passant pels festivals BAM i Música Mercè, que apleguen enguany més de cinc-centes activitats. Entre els actes musicals destacats hi ha Oques Grasses o Figa Flawas, que actuaran el 20 a la platja del Bogatell.

Consulta el cartell complet de les festes

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: