Logotip de Adolescents.cat

Significat, tipus i avantatges: tot el que has de saber de les fantasies sexuals

per Redacció, el 22 d'agost de 2024 a les 21:00

Les fantasies sexuals són una part natural i complexa de la sexualitat humana, sovint envoltades de tabús i malentesos. Però la realitat és que la majoria de persones s’imaginen altres realitats on es poden viure tota mena d’experiències.

Per norma general comencem a desenvolupar la nostra imaginació quan som infants, amb jocs, persones o mons que no existeixen. Aquestes fantasies comencen a estar relacionades amb la sexualitat a mesura que ens anem interessant per aquest tema, és a dir durant l’adolescència.


Hi ha molts tipus de fantasies sexuals i es poden classificar en fantasies novel·lades o no novel·lades. Les primeres es desenvolupen com una vertadera història, amb personatges i relacions entre ells. Les altres, no són històries com les anteriors, sinó que són estímuls visuals, auditius o tàctils que ens provoquen plaer quan els imaginem.

El significat i els avantatges de les fantasies sexuals

El primer que cal saber és no hi ha fantasies bones o dolentes, és a dir una fantasia funciona si aconsegueix estimar-te, activar-te o suggerir-te. Tot i això, pot ser que algunes es tornin en fantasies pertorbadores o intrusives. Això pot preocupar, però és important saber que les fantasies es poden modelar i controlar.


A més, has de tenir en compte que les fantasies sexuals tenen uns aspectes positius pel que fa al teu benestar sexual. És a dir, la ment és el motor més important per activar la teva sexualitat i potenciar-ho amb les fantasies és una manera d’enriquir-ho. D’altra banda, són una font de millora d’autoestima i de l’atractiu personal. També et poden connectar amb les teves parelles sexuals i poden modificar-se si es fa un bon ús de la comunicació.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: