Logotip de Adolescents.cat

«Pastilles anticonceptives», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 25 d'agost de 2024 a les 07:12
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia 19 anys: "Proves de malalties de transmissió sexual"



Bones!


Fa un mes i mig que em prenc pastilles anticonceptives i fa uns 13 dies que vaig tenir relacions sexuals amb la meva parella sense preservatiu. No es va córrer a dins.

Fa dos dies vaig deixar les pastilles anticonceptives perquè tenia efectes secundaris bastant negatius. El meu dubte és: podria quedar-me embaraçada ara per el sexe que vam tenir aquell dia? Confio en que no sigui possible, però tinc la por de que ho sigui perquè no he acabat tot el cicle de pastilles.

Moltes gràcies.



Resposta de la sexòloga del Consultori:



Hola, 

En principi si et prenies les pastilles anticonceptives quan vau tenir relacions sexuals i ell no va ejacular a dins hi ha poques probabilitats, tot i això mai és 100% segur, ja que depèn de moltes altres coses, com per exemple si estaves ovulant el dia que vau mantenir relacions sexuals. T'aconselleríem que estiguessis el cas de quan t'ha de venir la regla  per veure si et va regular o no i si estàs preocupada i vols sortir de dubtes abans et pots comprar un test d'embaràs a una farmàcia per sortit de dubtes.

Gràcies per la consulta i una abraçada!​



Cristina Albó, psicòloga especialitzada en sexualitat


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: