Logotip de Adolescents.cat

De què tracta ‘La mala costumbre’, el llibre d’una escriptora madrilenya, que ha enganxat a Dua Lipa?

per Redacció, el 21 d'agost de 2024 a les 12:00

Dua Lipa va fundar la plataforma editorial Service95 el febrer de 2022, que inclou un lloc web, un butlletí setmanes, el pòdcast ‘Dua Lipa: At your service’ i el club de lectura mensual. 

El darrer llibre que ha triat Dua Lipa ha sorprès tothom i és que és tracta de ‘La mala costumbre’ de la madrilenya Alana S. Portero i serà el següent llibre que es presentarà al seu pòdcast.


A través d’una publicació a Instagram, Dua Lipa ha explicat que havia sentit “calfreds de veritat” des de les primeres pàgines de la novel·la de Portero. “Començant pels seus àngels caiguts, els nois es converteixen en drogoaddictes pels carrers de San Blas”, assegura la cantant. “El viu retrat que Alana S. Portero fa d’una jove trans que creix a Madrid els anys 80 em va atrapar des de la primera pàgina”, afegeix la cantant.

Per acabar, l’artista ha destacat que aquest és “un llibre important” perquè explica la realitat “sovint dolorosa” de créixer com a trans. “Per moment la història crida una soledat gairebé insuportable. Però també augmenta amb l'eufòria que comporta trobar el vertader “tu””, explica.


L’escriptora, per la seva banda, ha compartit al seu compte d’X la bona notícia: “Al setembre, ‘La mala costumbre’ (‘Bad habit’, en anglès) serà el llibre proposat per Dua Lipa pel seu club de lectura”, ha celebrat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SERVICE95 (@service95)

De què tracta ‘La mala costumbre’ d'Alana S. Portero?

El llibre, ambientat en el barri de San Blas de Madrid, explica la història d’una nena que viu en un cos en el qual no es reconeix. És, doncs, la història d’una dona trans que des de la seva infantesa se sent atrapada en un cos que no reconeix com el seu i que busca una identitat pròpia per poder comprendre’s i entendre també el món que la rodeja. Des dels anys 80 fins al 90, transita d’una família obrera de Madrid, fins a les nits clandestines al centre de la ciutat. 

La protagonista haurà d’aprendre a viure en “dues realitats perquè té dues vides”. La transició íntima i personal s’impregna de consciència social davant de les condicions de vida del barri i la marginació d’aquells que són diferents. Un tema que l’autora tracta amb molta delicadesa, ja que és una reconeguda activista LGTBIQ+.

El llibre s’ha convertit en un èxit editorial dins i fora d’Espanya, amb una història que explica les dificultats de la vida amb un gran realisme i al mateix temps amb una escriptura madura i amable.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: