Logotip de Adolescents.cat

Sabries prounciar el nom d’aquestes pelis Disney en anglès?

per , el 25 d'agost de 2024 a les 07:55
Aquests dies s'ha viralitzat un vídeo del compte de TikTok @lyneaandjorge, en què la parella composta per la Lynéa, d'Estats Units, i en Jorge, d'Espanya, pronunciaven el títol de diverses pel·lícules Disney en ambdues llengües. El vídeo no només és entretingut, sinó que demostra que la pronunciació pot fer que entenguem o no entenguem una mateixa paraula. Pot canviar moltíssim!

De fet, un dels comentaris amb més likes del vídeo diu: "A Espanya està prohibit parlar anglès (riu)". I diu això perquè moltes persones castellanoparlants o inclús catalanoparlants, consideren repel·lent pronunciar les paraules en accent anglès pur. El famós concepte de spanglish és una realitat. I és que és normal que canviem inconscientment la pronunciació de certes paraules d'altres llengües, perquè per a una comunitat lingüística és molt més fàcil entendre's a través de sons i fonemes propis de la la llengua mare.


És per això que diem "Esreck" enlloc de "Shreck" o "Pinotxo" enlloc de "Pinokio" o "Aladín" enlloc de "Alàdin".

Ho entendreu tot molt més fàcil mirant directament el vídeo de @lyneaandjorge:

 
@lyneaandjorge his reaction to Hercules was my favorite 😂 #pronounce #pronounciation #movies #disney #disneymovies #lyneaandjorge #bilingualcouple #learnspanish #learnenglish #languagelearning #culturaldifference #cultureshock #trending #fyp #bilingual #languages #shrek #spiderman #spaniardsinusa ♬ original sound - Lynéa
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: