Logotip de Adolescents.cat

Per què Trump ha fet servir fotos falses de Taylor Swift a la seva campanya?

per Redacció, el 20 d'agost de 2024 a les 13:00

El límit sobre intel·ligència artificial ha estat una qüestió de debat constant i difícil de definir. Aquest cop, però, ha traspassat les línies vermelles i s’ha colat a la campanya electoral per a les eleccions presidencials de Donald Trump als Estats Units.

Les crítiques cap a Trump no s’han fet esperar, aquest cop per haver publicat unes imatges falses de la cantant Taylor Swift, generades per intel·ligència artificial, que mostren la cantant i algunes de les seves fans, donant suport a la seva candidatura.


Les fotos s’han publicat al compte Truth Social de Donald Trump i es poden veure com són imatges falsejades de seguidors de la Taylor Swift amb samarretes on diu “Swifties for Trump”.
A més, el mateix Trump ha penjat una adaptació de l’icònic cartell de la Primera Guerra Mundial on l’Oncle Sam feia una crida als joves perquè s’allistessin. La nova imatge està feta amb intel·ligència artificial i és la cantant qui demana el vot per Trump.


La campanya falsa ha tingut un efecte contrari, les “swifties” reclamen a Taylor Swift  que posi una demanda a Trump i que desmenteix la informació difosa.

Enmig de tot aquest context, la cantant va donar suport a la candidatura de Biden el 2020, penjant unes imatges al seu compte d’X. En el post, la de Pensilvània explicava per què el votaria i donava tot el seu suport al líder demòcrata.

Per què ha fet servir la imatge de Taylor Swift?

L’elecció de la imatge de Taylor Swift té un clar motiu: el seu gran impacte. L’artista domina l’escena musical i ha creat un fenomen de fans global que té una gran capacitat de mobilització, només comparable amb els de K-pop. El 2023 va ser anomenada ‘persona de l’any’ per la revista Time, fet que no sorprèn tenint en compte tots els seguidors que té a xarxes socials, uns 340 milions.

Des de la Unió Europea, que ha demanat que, durant la seva gira faci una crida al vot jove, fins a Amnistia Internacional, que fa servir part de les seves lletres per conscienciar sobre els Drets Humans, les organitzacions internacionals s’han bolcat amb la imatge que transmet la cantant al seu públic.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: