Logotip de Adolescents.cat

Per què hi ha parelles que són físicament iguals? La ciència té la resposta

per Redacció, el 4 de setembre de 2024 a les 19:00

T'has preguntat alguna vegada per què les parelles sovint s'assemblen físicament? Segur que has vist aquell repte viral que consisteix a esbrinar si les dues persones són parella o germans. I és que diversos estudis han demostrat que tendim a enamorar-nos de persones que tenen trets físics similars als nostres. Però, per què passa això?

Quan ens enamorem, hi ha molts factors que influeixen en l'atracció. Un d'ells és la semblança física. Alguns científics creuen que estem programats per sentir-nos atrets per persones que ens recorden a nosaltres mateixos o a la nostra família. Aquesta teoria es basa en el concepte de "familiaritat". Quan veiem algú que s'assembla a nosaltres, ens resulta més familiar o segur, i això ens pot fer sentir més còmodes i atrets cap a aquesta persona. 


Des d'una perspectiva evolutiva, ens podem sentir atrets per persones similars perquè inconscientment associem la semblança física amb la compatibilitat genètica. Això significa que, en certa manera, podríem estar buscant algú amb qui compartir característiques genètiques semblants per assegurar la salut i l'èxit de futures generacions.

Què és l'efecte mirall?

Hi ha un altre concepte anomenat "efecte mirall", que explica que ens agraden les persones que reflecteixen les nostres pròpies qualitats. Això pot incloure tant els trets de personalitat com les característiques físiques. Quan veiem algú que ens recorda a nosaltres mateixos, ens sentim reconeguts i validats, cosa que pot fomentar una connexió més forta.


Tot i això, no només la semblança física influeix en l'amor. L'atracció és un procés complex que també inclou factors com la personalitat, els valors, els interessos comuns i la química emocional. És important recordar que l'amor no es redueix només a l'aparença externa, sinó que es basa en una combinació de diversos elements que fan que dues persones se sentin connectades.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: