Logotip de Adolescents.cat

Què vol dir “demure”? L’expressió viral que s'utilitza per a tot

per Adolescents.cat, el 27 d'agost de 2024 a les 11:43

En l’era digital, molts cops les xarxes socials marquen el nostre entorn. Des de la roba que portem fins al vocabulari que fem servir. En aquest sentit, ha aparegut una nova expressió que ja s’ha viralitzat a les xarxes socials i que part del seu origen està en l’anglès: la paraula ‘demure’.


‘Demure’ o ‘Very demure’, segur que ho ha escoltat a TikTok, però, quin és realment el seu significat. És complicat d’explicar sobretot quan és una paraula que s’utilitza per a tot. La creadora de la tendència és la tiktoker Jools Lebron, qui va viralitzar el terme amb els seus vídeos: “veieu com vaig a la feina? Molt ‘demure’”, diu en un dels vídeos.

L’expressió, doncs, fa referència a allò que es comporta d’una manera que no crida gaire l’atenció, és a dir un sinònim de modest/a.



La cosa, però, no es queda aquí, el seu ús s’ha popularitzat amb grans dosis d’ironia. La mateixa creadora posava un exemple molt clar: “en un vol, esperar que tots els passatgers baixin per baixar tu després o arribar a temps a la feina amb una roba i maquillatge modest, “molt demure””, explicava Lebron.

@joolieannie #fyp #demure ♬ original sound - Jools Lebron

Els seus vídeos s’han omplert de reproduccions i l’equiqueta #demure ja omple les xarxes socials. De fet, algunes celebritats l’han feta servir, com ara Jennifer López qui ha publicat a les xarxes un vídeo sobre com beure d’una ampolla de manera “demure”. També la coneguda Kim Kardashian, qui escrivia en una publicació del seu perfil: “Veieu com faig les fotos? Molt maca, molt atenta, molt ‘demure’”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: