Logotip de Adolescents.cat

És la teva primera entrevista de feina? Les claus per triomfar

per Adolescents.cat, el 7 de setembre de 2024 a les 12:00

Preparar-se per la primera entrevista de feina pot ser emocionant i, alhora, intimidant. És un moment clau que pot obrir les portes a noves oportunitats i al teu futur professional. Amb una bona preparació, podràs afrontar l’entrevista amb seguretat i mostrar el millor de tu mateix. 

Abans d'anar a l'entrevista pots tenir alguns consells que t'aniran bé per anar més preparat/da:


  1. Investiga sobre l’empresa: Abans de l'entrevista, és essencial que coneguis bé l'empresa. Investiga sobre la seva missió, valors, productes o serveis, i la seva cultura empresarial. Això no només et permetrà respondre millor a les preguntes, sinó que també et donarà confiança per parlar sobre com encaixes en l’empresa.

  2. Repassa l'oferta de feina: Revisa detalladament la descripció del lloc de treball al qual t'has inscrit. Fixa't en les habilitats i experiència que es requereixen, i pensa en exemples concrets que demostrin que ets la persona adequada per al lloc.


  3. Practica les preguntes habituals: Hi ha una sèrie de preguntes que sovint es fan a les entrevistes de feina. Practica les respostes per a les següents preguntes:

    • "Parla'm de tu": Aquest és un moment per fer un breu resum de la teva formació, experiència i interessos rellevants per al lloc.
    • "Quins són els teus punts forts i febles?": Per als punts forts, enfoca't en habilitats que siguin valuoses per a la feina. Pel que fa a les febleses, menciona alguna àrea en la qual estiguis treballant per millorar.
    • "Per què vols treballar aquí?": Connecta les teves aspiracions professionals amb el que l'empresa ofereix.
    • "Explica’m una situació en què hagis superat un repte": Aquesta és una oportunitat per demostrar les teves habilitats de resolució de problemes i perseverança.
  4. Prepara preguntes per l'entrevistador: Les entrevistes no són només perquè l’empresa et conegui, sinó també perquè tu coneguis l’empresa. Prepara algunes preguntes, com ara:

    • Quins són els objectius a curt i llarg termini per a aquest lloc?
    • Com es defineix l’èxit en aquest rol?
    • Quins són els reptes més grans que enfronta l’equip?

Com gestionar el moment de l'entrevista?

  1. Arriba puntualment: Planifica arribar amb una mica de temps d’antelació per evitar qualsevol imprevist. Arribar tard pot causar una mala impressió des del principi.

  2. Mostra confiança: Saluda amb un somriure, mantén el contacte visual i dona una encaixada de mà ferma. Durant l’entrevista, parla amb claredat i evita ser massa informal.

  3. Sigues autèntic: Respon les preguntes amb honestedat i mostra la teva personalitat. Els entrevistadors valoren la sinceritat i la capacitat de ser genuí.

  4. Escolta amb atenció: Assegura’t de comprendre bé cada pregunta abans de respondre. Si no entens alguna cosa, no dubtis a demanar aclariments.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: