Logotip de Adolescents.cat

Sis consells per fer més fàcil la tornada a la rutina

per Adolescents.cat, el 28 d'agost de 2024 a les 14:00

La tornada a la rutina després de les vacances o un període de descans pot ser tot un repte. Després d'unes setmanes de llibertat, diversió i horaris flexibles, la idea de tornar a les classes, les responsabilitats i el ritme diari pot generar una barreja d'emocions. És completament normal sentir-se ansiós, trist o fins i tot una mica aclaparat.

Molts experimenten una sensació de tristesa o de "depressió" quan s'acosta el final de les vacances. També és habitual sentir ansietat per la idea de tornar a les obligacions acadèmiques, veure companys de classe o enfrontar-se a noves expectatives. Aquesta barreja d'emocions és totalment comprensible i forma part de l'adaptació.


Consells per fer més fàcil la tornada a la rutina

  1. Reprèn els horaris gradualment: Durant les vacances, és fàcil perdre el ritme de les rutines diàries. Una bona idea és començar a recuperar els horaris habituals uns dies abans de tornar a classe. Això inclou anar-se'n a dormir i despertar-se a l'hora que ho faràs durant el curs escolar.

  2. Planifica les primeres setmanes: Organitzar-te et pot ajudar a sentir-te més preparat. Fes una llista de les coses que has de fer, com preparar la motxilla, revisar el material escolar i organitzar l'espai d'estudi. Planificar pot alleujar l'estrès de l'inici.


  3. Troba coses positives: Potser et fa mandra tornar a l'escola, però intenta pensar en els aspectes positius, com retrobar-te amb els amics, conèixer gent nova o participar en activitats que t'agraden.

  4. Marca't petits objectius: No cal que tot estigui perfecte des del primer dia. Marca't objectius petits i assolibles per les primeres setmanes, com participar més a classe o organitzar millor les teves tasques.

  5. Parla amb algú: Si et sents aclaparat o tens dubtes, és important que parlis amb algú de confiança, sigui un amic, un professor o un familiar. Compartir el que sents pot alleugerir la càrrega i oferir-te perspectives diferents.

  6. Cuida't: Menjar bé, fer exercici i dormir les hores necessàries són aspectes fonamentals per sentir-te bé físicament i mentalment. Una rutina saludable t'ajudarà a mantenir l'energia i l'ànim.

La tornada a la rutina pot ser un moment de creixement i d'aprenentatge. Tot i que pot semblar difícil al principi, amb aquests consells podràs afrontar-ho amb més confiança i serenitat. Recorda que és normal sentir una mica de resistència al canvi, però cada dia és una nova oportunitat per adaptar-te i millorar.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: