Logotip de Adolescents.cat

Qui és Paula Leitón? La campiona olímpica que respon als atacs grassofòbics

per Redacció, el 19 d'agost de 2024 a les 19:00

Amb només 24 anys, Paula Leitón s’ha convertit en una referent del waterpolo. Amb 15 anys va jugar el seu primer Mundial, i amb 16 va participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Aquest any, juntament amb les seves companyes, ha guanyat l’or olímpic als Jocs de París.

L’equip ha fet una competició històrica, però malauradament la fita olímpica no ha desviat l’atenció dels comentaris ofensius que Leitón ha rebut sobre el seu físic. Les xarxes s’han omplert de comentaris grassofòbics cap a la jugadora i ella ha estat contundent amb la seva resposta.


"Crec que la gent que fa aquests comentaris pensa que faran mal. Sé com és el meu cos, me l'estimo moltíssim. El treballo pel que és la meva vida, que és aquest esport. Acabo de guanyar un or olímpic, que és el meu somni des que era una nena", va dir al programa ‘En boca de todos’, de Cuatro. "Faig 1,90 metres, i a l'equip som tres dones que arribem als dos metres. El waterpolo en general és un esport molt dur. Estic orgullosa de la meva feina, no estic gens preocupada", va explicar sobre la seva posició de boia, que requereix molta força.

Les seves declaracions van provocar un seguit de suport per part d’altres esportistes. La campiona olímpica va destacar que els missatges realment importants per a ella són els dels seus familiars, amigues i persones del món del waterpolo: "És molt important estimar-se i conèixer la diversitat de cossos que existeixen", va concloure.


Qui és Paula Leitón?

La seva història amb el waterpolo va començar als sis anys. “Estava grassa i em van dir que podria fer natació”, va explicar. Va néixer a Terrassa i allà va començar a fer natació quan el seu entrenador li va suggerir que fes waterpolo. A poc a poc va anar destacant en aquest esport i es va convertir en una de les jugadores més destacades de la seva generació i va formar part del Centre de Tonificació de la Federació Catalana de Natació al CAR de Sant Cugat.

Amb 15 anys ja va ser convocada pels Mundials de Kazán, on la selecció espanyola va perdre a quarts de final contra els Estats Units.
Actualment, estudia Educació Primària i juga al CN Sabadell, actual campió d’Europa, i forma amb Maica Garcia la millor parella de boies també a la selecció, com s’ha pogut veure a París, on han aconseguit l’or.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: