Logotip de Adolescents.cat

Desmuntant mites sobre les relacions no monògames

per Redacció, el 16 d'agost de 2024 a les 21:00

En els darrers anys, les relacions no monògames han guanyat visibilitat, però encara hi ha molts mites i malentesos sobre aquest tipus de relacions. Aquí desmuntem cinc dels més comuns:

  1. Les relacions no monògames són només per a persones que no poden comprometre's. Les relacions no monògames, com el poliamor o les relacions obertes, poden ser tan compromeses com les monògames. La clau és que les persones implicades es comprometen a comunicar-se obertament i a respectar les necessitats i límits de cada un. La manca de compromís no és inherent a aquest tipus de relacions; més aviat, es tracta de comprometre’s amb un tipus de dinàmica relacional diferent.


  2. Les relacions no monògames són només una fase. Moltes persones viuen relacions no monògames de manera duradora i estable. Algunes persones troben que aquest tipus de relacions s'ajusten millor a les seves necessitats emocionals i personals a llarg termini. La durabilitat d'una relació no monògama depèn de la comunicació i del respecte mutu, igual que en qualsevol relació.

  3. Les persones en relacions no monògames són egoistes i només pensen en elles mateixes. Les persones que participen en relacions no monògames sovint demostren un gran grau de generositat i empatia. La necessitat de gestionar diverses relacions implica una gran quantitat de comunicació i consideració pel benestar dels altres. L’egoisme no és exclusiu d’un tipus de relació, sinó que pot aparèixer en qualsevol context relacional.


  4. Les relacions no monògames són menys estables que les monògames. L'estabilitat d’una relació no depèn necessàriament de si és monògama o no. Les relacions no monògames poden ser tan estables com les monògames, sempre que hi hagi una bona comunicació, confiança i acords clars entre les persones implicades. De fet, algunes persones troben que les relacions no monògames ofereixen una major estabilitat emocional perquè permeten una diversitat de connexions i suport.

  5. Les relacions no monògames són per a persones amb alta libido o necessitats sexuals insatisfetes. Les relacions no monògames no es basen necessàriament en una alta libido o insatisfacció sexual. Algunes persones trien aquest model per raons emocionals, intel·lectuals o per l’atreviment d’explorar diferents tipus de connexions. Cada individu i relació és única, i la diversitat d’aquestes relacions reflecteix una gamma de motivacions i desitjos, no només qüestions sexuals.

Les relacions no monògames són tan diverses i variades com les monògames, i els mites associats amb elles sovint es basen en malentesos o estereotips. Com en qualsevol tipus de relació, el fonament per a l’èxit és la comunicació, el respecte i la comprensió mútua.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: