Logotip de Adolescents.cat

Quin impacte mediambiental té la roba ‘low cost’ que compres?

per Adolescents.cat, el 16 d'agost de 2024 a les 12:30

Segons explica The Guardian, Shein és la marca de roba ‘low cost’ més buscada a Google en tot el món. Una dada que no sorprèn gaire, ja que és la marca que a tothom li ve al cap quan es parla d’aquest concepte. I és que qualsevol look que tinguis al cap el pots trobar en aquesta web més econòmic i ràpid. Però, ets conscient de l’impacte mediambiental que té?

Per posar en context, la moda ‘low cost’ s’ha disparat en els últims anys. Com indica la directora de ‘Moda y Belleza’ de Kantar Worldpanel, Rosa López, Primark, Lefties, Kiabi, Shein, Zeeman i Pepco han guanyat gairebé 3 milions de compradors des de la pandèmia a Espanya. El 2019 comptaven amb un públic estable de 13,3 milions de persones i en 2023 aquest volum va créixer fins als 16 milions de compradors, és a dir un 21% més.


És curiós que aquestes xifres de consumidors augmentin quan, constantment, es fa referència a l’impacte mediambiental que aquest tipus de roba té. De fet, Greenpeace alerta des de fa anys que la indústria tèxtil genera el 10% de les emissions mundials de gasos efecte hivernacle i que el que anomenen ‘fast fashion’ fa complicar aquesta situació.

I és que gran part d’aquesta roba acaba en incineradores que contaminen l’aire i les aigües subterrànies, o, en el pitjor dels casos, en paratges natural com el desert d’Atacama, a Xile, o Acra, a Ghana.


“Tot i que el 65% dels consumidors diuen que no els és indiferent l’efecte que té al medi ambient, només el 25% ho té en compte a l'hora d’escollir un producte”, apunta López. De fet, es fa complicat aturar aquesta tendència quan gran part del seu èxit està en el públic que hi ha a les xarxes socials. Els vídeos fent ‘hauls’ d’aquesta marxa xinesa tenen milions de visualitzacions i els seus preus són imbatibles: és fàcil i econòmic comprar allà.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: